Στουρνάρας: Διασφαλισμένη η ρευστότητα των τραπεζών

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, διαβεβαίωσε ότι «η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη» όπως και ότι «απολύτως ασφαλείς είναι και οι καταθέσεις, αλλά και σε απόλυτο έλεγχο και οι εκροές».

Ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε τη δήλωση αυτή μετά την συνάντηση που είχε

με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ίδια, καθησυχαστική δήλωση με τον κ. Στουρνάρα έκανε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα σήμερα, κατά την ομιλία του προς τα νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης, 4/2, με ανακοίνωσή της από την Φρανκφούρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενημέρωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου (ενώ υπήρχε η παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας από την τρόϊκα), η ΕΚΤ διακόπτει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αφού δεν αποδέχεται πλέον τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Ο διοικητής της ΤτΕ διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή της ΕΚΤ, μπορεί να αρθεί στο μέλλον, όπως έγινε και στο παρελθόν, εφόσον η χώρα μας καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει περαιτέρω η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ, αλλά όπως διαβεβαίωσε και σήμερα ο κ. Στουρνάρας, μετά από αυτήν την ενέργεια, η οποία ενόχλησε πολύ την ελληνική κυβέρνηση, η ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ στις τράπεζες θα γίνεται μέσω του μηχανισμού ELA.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα