Η Μπέκι Χάμον έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στο ΝΒΑ

Έστω κι αν δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της σεζόν του ΝΒΑ, αλλά στο Summer League του Λας Βέγκας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, η Μπέκι Χάμον έγραψε το όνομά της με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα head coach,

στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Η Χάμον είχε αναλάβει ήδη από τις 28 Οκτωβρίου 2014 (με την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ) χρέη πρώτης βοηθού του τεχνικού των πρωταθλητών ΝΒΑ 2014 Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς. Η ιστορική αυτή στιγμή για τον έμφυλο καταμερισμό της εργασίας συνέβη στον αγώνα Σπερς-Νικς, με την ομάδα του Σαν Αντόνιο και της Χάμον, πάντως να γνωρίζει την ήττα, 78-73, από αυτή της Νέας Υόρκης.

Η Μπέκι Χάμον δήλωσε μετά τον αγώνα: «Νομίζω πως είναι σημαντικό για την κοινωνία τα γυναικεία μυαλά να επιβραβεύονται όπως των ανδρών. Το θέμα είναι πιο μεγάλο και πιο σημαντικό. Θέλουμε όταν η γυναίκα σας ή η κόρη σας πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά να την αντιμετωπίσουν όπως έναν άνδρα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Είτε μιλάμε για μπάσκετ είτε για τον στρατό είτε για μεγάλες επιχειρήσεις, θέλουμε να υπάρχουν γυναίκες».

Με τη φανέλα των Νικς αγωνίστηκε ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάσης, έχοντας συγκομιδή 3 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, αλλά και 3 λάθη σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα