Κινητό τηλέφωνο: Επιδράσεις σε εγκυμοσύνη και παιδιά

Μελέτη 13 000 παιδιών αποκαλύπτει τη συσχέτιση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και προβλημάτων συμπεριφοράς.

Γυναίκες, που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαν δύο κορυφαία πανεπιστήμια.

Μια γιγαντιαία έρευνα, κατά την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 13 000 παιδιά, αποκάλυψε ότι η χρήση κινητού από τις εγκύους μητέρες, 2-3 φορές την ημέρα, ήταν αρκετή για να αυξήσει την πιθανότητα να παρουσιάσουν τα παιδιά τους υπερκινητικότητα,

προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και συναισθηματικά προβλήματα. Έδειξε δε, ότι η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη όταν και τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούν κινητό πριν την ηλικία των 7 χρόνων. Τα αποτελέσματα της έρευνας-η πρώτη του είδους της- εξέπληξαν τους επιστήμονες που τη διεξήγαγαν και οι οποίοι βασίστηκαν στις προειδοποιήσεις του «Russianradiationwatchdogbody», για τη χρήση κινητού από εγκύους και παιδιά και το οποίο δηλώνει ότι ΄΄ο κίνδυνος, που εμφανίζει η χρήση κινητού, δεν είναι πολύ μικρότερος από το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας ( UCLA) και AarhusΔανίας, θα δημοσιευτεί στο JournalEpidemiology, στο τεύχος Ιουλίου και θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί ο ένας από τους συγγραφείς του άρθρου ήταν ιδιαίτερα δύσπιστος για το αν τα κινητά τηλέφωνα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα