Στον αέρα το σχέδιο για ένταξη του Ακάμα στο NATURA 2000

Στον αέρα είναι, πλέον, το σχέδιο για ένταξη του Ακάμα στο δίκτυο NATURA 2000 μετά από χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο καθορισμός των ορίων της περιοχής του Ακάμα είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 23 Φεβρουαρίου 2010.

Την ακύρωση των ορίων είχαν ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο πέραν των 250 ιδιωτών και εταιρειών, που είχαν κτήματα στην περιοχή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η Επιστημονική Επιτροπή, που είχε καθορίσει τα όρια, με βάση επιστημονικά κριτήρια και σύμφωνα με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

συνεδρίαζε κάθε φορά και με άλλη σύνθεση.

Θέση, η οποία έγινε τελικά δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο, που ακύρωσε την απόφαση της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής και κατ’ επέκταση του Υπουργικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τη νομοθεσία και επέδειξε πρωτοφανή προχειρότητα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη, μετά την εξέλιξη ξεκινούν από την αρχή όλες οι διαδικασίες για ένταξη περιουσιών στο σχέδιο NATURA και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια.

Συντονιστική Ακάμα: Δικαιώνονται οι αγώνες μας

Η Συντονιστική Επιτροπή Iδιοκτητών Γής Ακάμα χαιρετίζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου όσον αφορά τις προσφυγές στο δικαστήριο εκατοντάδων ιδιοτήτων. , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δικαιώνει τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής και των Ιδιοκτητών εφόσον , συνεχίζει η ανακοίνωση, όλες οι περιουσίες που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Νatura για την Χερσόνησο Ακάμα θεωρούνται πλέον ως εκτός Νatura.

Με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα μπορεί η Κυβέρνηση , προστίθεται στην ανακοίνωση, να προχωρήσει τώρα στην δημιουργία του Τοπικού Σχεδίου και την ένταξη των ιδιωτικών περιουσιών σε ζώνες ήπιας Ανάπτυξης με Συντελεστές δόμησης όπως άλλωστε υπήρχε πριν το 1989.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών Γής Ακάμα καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να παραμένουν σε εγρήγορση γιατί όπως επεξηγεί απλώς έχει κερδηθεί μια μάχη αλλά όχι τον Πόλεμο εφόσον – όπως αναφέρει – “ το Τμήμα Περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να επανεντάξει όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και πάλι εντός Νatura, με καινούργια σύσταση και τάχα μου νέας συνεδρίαση με την σωστή σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα