Στοιχεία και ονόματα από Φαίδωνος για τις τ/κ περιουσίες

Στοιχεία και ονόματα για 15 υποθέσεις κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών, κατέθεσε δημοσίως ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», ο κ. Φαίδωνος σε συνέχεια των πρόσφατων καταγγελιών του στο ΣΙΓΜΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ονομαστικά μερικά από τα ονόματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ γνωστές υποθέσεις.

«Αυτή η κοινωνία σεμνοτυφεί, ξέρει τα ονόματα αλλά δεν μιλά», είπε και πρόσθεσε ότι από το

Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος δεν υπήρξε καμία απάντηση, τον ο εσωτερικός ελεγκτής του Δήμου Πάφου προχώρησε στην σχετική καταγγελία. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι στα κεντρικά γραφεία του εν λόγω τμήματος συμβαίνουν «Σόδομα και Γόμορα».

Όπως είπε, πρόκειται για μια «καλοστημένη» διαδικασία, κατά την οποία κάποιοι σύστηναν ακόμα και εταιρίες για τις υπενοικιάσεις, υπογράφοντας λευκά συμβόλαια, ενώ «κρατούσαν την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών υποστελεχωμένη για δεκαετίες, για να μπορούν οι διάφοροι να παρεμβαίνουν και να κάνουν τα δικά τους».

Κάλεσε, δε, τον νυν Υπουργό Εσωτερικών να στελεχώσουν εκτάκτως την Υπηρεσία με 20 νέους λειτουργούς.

«Μιλάμε για αξία περιουσιών ύψους μισού δισ. ευρώ στην περιοχή», είπε εκτιμώντας ότι σε όλη την Κύπρο η αξία αυτή ανέρχεται σε μερικά δισεκατομμύρια «τα οποία δεν μπορεί να τα διαχειρίζονται δέκα άτομα, αλλά χρειάζεται στελέχωση και λήψη αποφάσεων».

Τέλος, στην επισήμανση ότι ενδεχομένως να προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες για «κάλυψη των γεγονότων», ο δήμαρχος Πάφου απάντησε ότι «δεν γίνονταν έρευνες, δεν τάρατταν κύκλοι γιατί μέσω των τ/κ περιουσιών, δημιουργείτο κομματική πελατεία και κάποιοι έχτιζαν πολιτικές καριέρες πάνω στη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, κάνοντας τους πρόσφυγες μπαλάκια στα χέρια τους και σκυλάκια να γαυγίζουν όπως αυτοί ήθελαν».

Όλα τα ονόματα τα οποία γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου μαζί με τις λεπτομέρειες των καταγγελιών μπορείτε να ακούσετε στο σχετικό βίντεο.

Παρέμβαση στις «Τομές στα γεγονότα» ζήτησε ο Σταύρος Χριστοδούλου, του οποίου το όνομα ο Δήμαρχος Πάφου περιέλαβε στη σχετική λίστα υποθέσεων, κάνοντας λόγο για «ψευδείς κατηγορίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα