Στο ζενίθ η ανάπτυξη στα κατεχόμενα

Σε νέες προκλήσεις προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, δημιουργώντας με την ακολουθούμενη πολιτική του περισσότερα προβλήματα στο κεφάλαιο του περιουσιακού σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα οι κατοχικές αρχές έδωσαν άναψαν πράσινο και ήδη άρχισαν οι εργασίες για κατασκευή δεύτερου αεροδρομίου στο Λευκόνοικο.

Επισημαίνεται ότι ήδη εμπορικές πτήσεις εκτελούνται σε συνεργασία και με το αεροδρόμιο της Τύμπου.

Την ίδια ώρα, απτά παραδείγματα δεικνύουν συμφωνίες στα κατεχόμενα, οι οποίες αφορούν οικόπεδα τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε επενδυτές για

τουριστικές αναπτύξεις.

Ο λεγόμενος υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος Φικρί Ατάογλου τόνισε ότι όλες οι σχετικές συμφωνίες για τουριστική αξιοποίηση των λεγόμενων κρατικών εκτάσεων, αφορούν ποσοστό γύρω στο 20% και αποκάλυψε ότι άρχισα τα έργα ανάπτυξης.

Όσο αφορά στο 80% δήλωσε, πως έχει υπογραφεί συμφωνία με ιδιοκτήτες εταιρειών και εάν δεν προχωρήσουν σε έργα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οι εκτάσεις αυτές θα επαναπροκηρυχθούν σε δημόσιους διαγωνισμούς με στόχο το οικονομικό όφελος για το ψευδοκράτος.

Ο λεγόμενος υπουργός έχει επισκεφθεί με σκοπό να προωθήσει το ψευδοκράτος ως τουριστικό προορισμό, πολλές χώρες όπως την Τουρκία, τη Βρετανία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ ενώ συναντήσεις και εκδηλώσεις προώθησης του ψευδοκράτους, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Γερμανία και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Στα κατεχόμενα υπάρχουν 22.000 κλίνες και μετά την εκστρατεία διαφώτισης και προώθησης από το ψευδοκράτος που έγινε τον περασμένο χειμώνα η πληρότητα έχει φτάσει στο 80%. Ο στόχο για φέτος είναι η αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Η Κυβέρνηση διά του Αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του σταθμού μας.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε τουριστικό συνέδριο στα κατεχόμενα με θέμα για το πώς να αναπτυχθούν τουριστικά τα κατεχόμενα. Η περιοχή της Βοκολίδας θα γίνει κέντρο διασκέδασης με διάφορα κέντρα με 14 τουριστικές επενδύσεις. Στην περιοχή του Ριζοκάρπασου το ψευδοκράτος προχωρεί στην κατασκευή τουριστικών χωριών ενώ στην Καλογραία, θα χτιστούν σπίτια οι εργασίες των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 2-3 μήνες.

Τα σχέδια του ψευδοκράτους ήταν να γεμίσουν τις κλίνες τους, αφού είχαν στοχεύσει στη μεταφορά Ισραηλινών τουριστών μέσω Τουρκίας όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό αφού οι Ισραηλινοί μεταβαίνουν στα κατεχόμενα διαμέσου των οδοφραγμάτων ενώ αρκετά ζεύγη Ισραηλινών τελούν γάμους και στο ψευδοκράτος.

Όσο αφορά την αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρσι υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 45%.Σε μια άλλη εξέλιξη η "Αφρίκα" με τίτλο "162 σχολεία 212 τζαμιά", αναφέρεται σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε χθες η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων, επικρίνοντας την πολιτική στην παιδεία και σημειώνοντας ότι τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα χτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 μέχρι σήμερα 15 νέα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα