Χωρίς τη συναίνεση των μειοψηφιών η κατασκευή του πάρκινγκ στη Φιλελλήνων

21:20 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαφώνησαν οι πλειοψηφίες για τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων, καθώς ο δήμος θα διαθέσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό για ένα έργο που δύσκολα θα κάνει απόσβεση ενώ υπάρχουν ανάγκες για άλλα έργα στην πόλη. Επιπλέον η δημοτική αρχή δεν προσκόμισε οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας.

Μονόδρομο αποτελεί για τη δημοτική αρχή ο τρόπος εκτέλεσης του έργου προϋπολογισμού 10.400.000 ευρώ σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θ. Σταυρίδη. “Θα δημιουργηθούν 252 θέσεις πάρκινγκ και οι εννέα θα είναι για τα καταστήματα. Ήταν γενναία απόφαση της Δ.Α. να προβεί

σε αυτό το τόλμημα, καθώς είναι σημαντικό έργο». Ο Αντιδήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής, οι εκπτώσεις που δίνονται σε αυτά τα έργα κυμαίνονται από 57 – 65% κι εκτίμησε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2019.

Αντιδράσεις μειοψηφιών

Για παράτολμη απόφαση έκανε λόγο η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” ,Νατάσσα Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι αν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας θα αποδείκνυε ότι το έργο δεν μπορεί να αποσβεστεί. Πρότεινε να κατασκευαστεί το υπόγειο μέρος του γκαράζ και στο ισόγειο καταστήματα και αν οι συνθήκες στο μέλλον είναι ευνοϊκές να γίνουν και οι υπόλοιποι όροφοι.
Ο Μιχ. Μιτζικός, επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” πρότεινε τα χρήματα να δοθούν για την ανέγερση σχολικών μονάδων που τις έχει ανάγκη η πόλη. Μάλιστα επισήμανε ότι ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας και θα έπρεπε να προβληματιστεί η Δημοτική Αρχή από τους τρεις άγονους διαγωνισμούς.
“Είναι μεγάλο ρίσκο. Αποκλείεται να τελειώσει το 2019 και θα δεσμεύσετε και τους επόμενους δημοτικούς άρχοντες αλλά και τους δημότες. Η τότε Δ.Α. προνόησε να γίνει το έργο με ΣΔΙΤ για να μην πληρώσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ. Τώρα θα πάμε στα τυφλά. Θέλετε ο Δήμος Βόλου να πάρει τέτοιο ρίσκο? Τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες. Ναι να γίνει το πάρκινγκ, αλλά όχι ο Δήμος Βόλου να γίνει επιχειρηματίας και να αναλάβει το κατασκευαστικό ρίσκο».
Αρνητικός ήταν και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης στηλίτευσε την κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι «κάνουμε επένδυση σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς χωρίς να υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας».
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Τ. Δουλόπουλος, της «Δύναμης Βόλου” διαφοροποιήθηκε από το σκεπτικό του επικεφαλής κ.Μιτζικού όπως και η κ. Τσοπουρίδου και τόνισε ότι το έργο πρέπει να γίνει αλλά με λιγότερα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα