Στο Υπουργικό το 5ο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα

Ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί αύριο το πέμπτο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας. Προσπάθεια καταβάλλει η Βουλή, προκειμένου η συζήτηση να ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή της αναστολής του νόμου των εκποιήσεων στις 19 Μαρτίου.

Το πέμπτο και σημαντικότερο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας, που αφορά τις προσωπικές εγγυήσεις και τους μικροοφειλέτες, τίθεται αύριο ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου.Στην αναμονή η Βουλή με τις επιτροπές

Οικονομικών και Εσωτερικών να έχουν ολοκληρώσει της συζήτηση των τεσσάρων νομοσχεδίων και να ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση για να κερδηθεί η μάχη με το χρόνο και την εκπνοή του νόμου που αναστέλλει τις εκποιήσεις μέχρι τις 19 Μαρτίου.

«Θα έπρεπε να ψηφιστούν χθες. Η αναστολή του νόμου των εκποιήσεων δεν επιλύει τα προβλήματα που έχουν οι δανειολήπτες. Επιτόκια παραμένουν, ΜΜεπιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, αυτή η προστασία πρέπει να δοθεί με το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Οι τράπεζες απειλούν τους δανειολήπτες. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι θα κατατεθεί στο υπουργικό μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι σοβαρές διαφωνίες και ενστάσεις που είχαν οι δανειστές στο θέμα των εγγυητών, έχουν καμφθεί μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Σε περίπτωση εκποιήσεις ενυπόθηκων δανείων, δεν θα επωμίζονται τελικά όλο το βάρος οι εγγυητές, αλλά θα προστατεύονται σημαντικά, από το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

«Μάχη να περάσουν πραγματικές ασφαλιστικές ρήτρες για τους μικροοφειλέτες. Δεν υπάρχει σοβαρή προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης», δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης απέστειλε σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο που προνοεί άρση της απαγόρευσης πώλησης δανείων σε τράπεζες και επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, που είχε ψηφίσει τον Ιανουάριο η Βουλή και ανέστειλε μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα