Επικρίνει τις δηλώσεις Ντράγκι-Αναστασιάδη η αντιπολίτευση

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αποτιμά θετικά τις δηλώσεις Ντράγκι, ότι η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο πριν από το 2016, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ωραιοποίηση της κατάστασης και απόσταση από την πραγματικότητα.

«Η διαπίστωση του κορυφαίου κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης ότι είναι πραγματικά εκπληκτικό που η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από

το Μνημόνιο πριν από το 2016 που ήταν η προθεσμία, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο εκείνο που ξέραμε και προσπαθούσαμε να εμπεδώσουμε ως οδοδείκτη για τη συνέχεια των προσπαθειών μας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού απαντά στους κ.κ. Ντράγκι και Αναστασιάδη ότι όχι μόνο τα πράγματα δεν εξελίσσονται θαυμάσια, αλλά αντίθετα παραμένουν πολύ άσχημα και ότι συνεχίζουμε να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, καλούν τον Μάριο Ντράγκι ν’ αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις αρνητικές επιπτώσεις, που οι ευρωπαϊκές αποφάσεις είχαν στην κυπριακή οικονομία και ν’ αφήσει κατά μέρος συμβουλές και νουθεσίες.

«Το ζητούμενο δεν είναι πότε θα βγει η Κύπρος από τις αγορές, αλλά πότε θα ανακάμψει και θα επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία και πότε θα δουν όφελος οι πολίτες του τόπου από τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας τόνισε, ότι ο κ. Ντράγκι, απευθύνεται σε μια χώρα η οποία υποφέρει τα μέγιστα, από τις άδικες και λανθασμένες αποφάσεις της ίδιας της ΕΚΤ, της οποίας είναι επικεφαλής.«Βρέστε μας έναν τρόπο να ψηφιστεί ο νόμος για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα, χωρίς να ξεπουληθούν όλα από τις τράπεζες, που φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της οικονομίας, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Οικολόγων, Στέλιος Ζαχαρίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο διεκδικητική και ο Αναστασιάδης να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως yesman.Επικρίσεις κατά του Ντράγκι διατυπώθηκαν και από την συμπολίτευση.Ο Αντρέας Τελεβάντος, μέλος Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ, δήλωσε ότι ο κύριος Ντράγκι δρομολόγησε το κούρεμα στην Κύπρο, κατέστρεψε τον βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας τις τραπεζικές υπηρεσίες και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα ως να μην έχει συμβεί τίποτα.Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ΔΗΣΥ, κακίζοντας την απουσία της αντιπολίτευσης από το δείπνο που η κυβέρνηση παρέθεσε στο Μάριο Ντράγκι και την συνοδεία του, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν πραγματοποιείται από μπαλκόνια για να πάρει ως απάντηση από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι αντί να ενοχλείται εξαιτίας της απουσίας της αντιπολίτευσης από ένα εθιμοτυπικό δείπνο, ας διαμαρτυρηθεί για το ληστρικό «κούρεμα» καταθέσεων και την επιζήμια πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα