Στο Λονδίνο για την Ημέρα της Μητέρας η Πρώτη Κυρία

Εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Ελληνίδων Γυναικών Finchley και Barnet στο βόρειο Λονδίνο τίμησε με την παρουσία της το μεσημέρι της Πέμπτης η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα για τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας, σε συνδυασμό με τη χθεσινή διεθνή ημέρα της γυναίκας.

Στην ομιλία της η κα Αναστασιάδη χαρακτήρισε τη Μητέρα «θεμέλιο» πάνω στο οποίο τα παιδιά προετοιμάζονται για να ξεπεράσουν με αρχές και αξίες

τα εμπόδια που θα τεθούν ενώπιον τους και σημείωσε ότι η μητρότητα έχει αλλάξει και εξελιχθεί στη σημερινή κοινωνία.

«Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη που έχουμε για τη μητρότητα. Οφείλουμε να την εκτιμήσουμε περισσότερο. Οι απαιτήσεις πλέον μεταξύ των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι τεράστιες και μια μητέρα πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις.

"Οφείλουμε να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη κοινωνική, πολιτική και οικονομική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, μεταξύ πατέρων και μητέρων», είπε η κα Αναστασιάδη και επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής πιο αποτελεσματικών πολιτικών και νομοθετημάτων που θα παρέχουν σε κάθε μητέρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία της με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις υπό την ιδιότητά της, εξαίροντας την αφοσίωση ανθρώπων όπως οι γυναίκες που απάρτιζαν το ακροατήριο. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους για την αποφασιστικότητά μου να κάνουμε τη διαφορά», είπε η κα Αναστασιάδη.

Έκλεισε την ομιλία της με προσωπικές αναφορές στο δικό της ρόλο ως μητέρα και γιαγιά, αλλά και ως κόρη μίας γυναίκας «που πάντα έβρισκε τον τρόπο να είναι μία πολύ στοργική μητέρα και να βρίσκεται στο πλευρό μας».

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε επίσης μία χρηματική δωρεά ως συνεισφορά στο σκοπό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Συνδέσμου, που ήταν η κάλυψη των εξόδων ενός τριήμερου ταξιδιού στη Eurodisney για ένα άρρωστο παιδί της παροικίας και την οικογένειά του.

Η ομιλία της κ. Αναστασιάδη έγινε ενώπιον 240 γυναικών, προσέλευση που αποτελεί ρεκόρ για εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Ελληνίδων Γυναικών Finchley και Barnet. Η Πρώτη Κυρία έκανε χαριτολογώντας λόγο για «συλλαλητήριο γυναικών».

Παρών ήταν μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων της παροικίας ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, ο οποίος ζήτησε από την κα Αναστασιάδη να διαβιβάσει τις ευχές, την αγάπη και το σεβασμό της ομογένειας στο σύζυγό της για τις προσπάθειές του να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην Κύπρο.

Τις παριστάμενες κυρίες και τους λοιπούς προσκεκλημένους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Αναστασία Τζιρκαλλή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα