Στο κενό η πρόταση Χάσικου για εκλογές με θητεία 2,5 χρόνων

Δεν βρίσκει την προσδοκώμενη θετική ανταπόκριση από τα κόμματα ο Σωκράτης Χάσικος, ούτε και για την πρότασή του για εκλογές με θητεία 2,5 χρόνων.

Πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι, ο κ. Χάσικος έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα από τον Υπουργό αποτελέσματα. Αν αυτό ευσταθεί τότε θα πάμε σε εκλογές κανονικά

για θητεία πέντε ετών, με τα δεδομένα, ακριβώς όπως ισχύουν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ σε αρχικό στάδιο, υπήρχε έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη, τελικά και αυτή η πρόταση αναμένεται να καταλήξει στο κενό. Αν αυτή τελικά είναι η κατάληξη στην πρόταση Σωκράτη Χάσικου, θα μιλάμε για την δεύτερη στη σειρά πρόταση που απορρίπτουν τα κόμματα, σε μόλις μια μέρα. Η πρώτη αφορούσε πρόταση που συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, για αναβολή των εκλογών ή παράταση της θητείας των υφιστάμενων συμβουλίων και δημάρχων, η οποία και αποσύρθηκε από τον κ. Χάσικο.

Πηγές του Sigmalive αναφέρουν ότι ενδεχομένως, εντός της ημέρας, να εκδοθεί από το γραφείο του Υπουργού, ανακοίνωση η οποία να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η χρονική συγκυρία, καθοριστικός παράγοντας για τα κόμματα

Οι επιφυλάξεις των κομμάτων σε σχέση με την πρόταση Χάσικου, βασίζονται κυρίως στα εξής:

στην χρονική συγκυρία στην οποία γίνεται η πρότασηστην ευκολία με την οποία η κυβέρνηση προωθεί και αποσύρει νομοσχέδια στη Βουλή, χωρίς ιδιαίτερη σκέψηστο ότι τα 2,5 χρόνια δεν συνάδουν με τον οδικό χάρτη, που τους έχει δοθεί από το Υπουργείοστο ότι έχουν ήδη διαμορφώσει τα ψηφοδέλτια τους, με τη λογική πενταετίαςθεωρούν ότι τα 2,5 χρόνια δεν είναι αρκετά για να επιδείξει έργο ένας δήμος
Keywords
Τυχαία Θέματα