Στο φως τα αίτια της πυρκαγιάς σε μπαράκι στη Λεμεσό

Εικόνες όπως αυτές που καταγράφηκαν στις 17 Μαρτίου, μετά από έκρηξη και βίαιη ανάφλεξη σε ινστιτούτο αισθητικής, σε πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της Λεμεσού, φαίνεται πως αποφεύχθηκαν τα ξημερώματα στην τουριστική περιοχή, λόγω της μεταλλικής περίφραξης που τοποθετήθηκε για τις ανάγκες ανακαίνισης, στο μπαράκι που έγινε στόχος εγκληματικών στοιχείων.

Ο τρόπος που έδρασαν οι νυχτοβάτες ομοιάζει με την περίπτωση κακόβουλης ενέργειας στο ινστιτούτο αισθητικής, καθώς και στις δυο περιπτώσεις,

όχι μόνο τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά περιλούστηκε το εσωτερικό με εύφλεκτη ύλη.

"Ο τρόπος δράσης ομοιάζει με την έκρηξη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε υποστατικό στο κέντρο της Λεμεσού, όμως όλα τα ενδεχόμενα και οι συνθήκες διερευνώνται", ανέφερε σε δηλώσεις του στη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο η μεταλλική περίφραξη που είχε τοποθετηθεί στο μπαράκι για σκοπούς εργασιών ανακαίνισης, περιόρισε την έκταση της ανάφλεξης, ο κ. Σωτηριάδης είπε πως "μια έκρηξη είναι πάντα πολύ επικίνδυνη και σίγουρα η περίφραξη βοήθησε να μην επεκταθούν τα θραύσματα από την έκρηξη και τη βίαιη ανάφλεξη".

Δείτε εδώ: Λεμεσός: Μπουρλότο σε μπυραρία της τουριστικής (Pics)

Από τις έρευνες, συνέχισε, διαπιστώθηκε πως οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος και περιέλουσαν τον εσωτερικό χώρο με εύφλεκτη ύλη.

Οι έρευνες στη σκηνή συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, τα κίνητρα των δραστών να αφορούν επαγγελματικές αντιζηλίες, καθώς το μπαράκι προετοιμαζόταν να λειτουργήσει για τη θερινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα