Ξυλοκόπημα καθηγητή: «Το χρησιμοποιεί γιατί θέλει απόσπαση»

Στην αντεπίθεση περνά το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού καθηγητή σε περιφερειακό λύκειο, που αποκάλυψε το Sigmalive, την Παρασκευή 31/03/2017.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας με τα έγγραφα που εξασφάλισε και παρουσίασε το Sigmalive,

στα οποία αποκαλύφθηκε η καταγγελία του καθηγητή περί ξυλοδαρμού του σε περιφερειακό Λύκειο από μαθητές του σχολείου.

Για τον ξυλοδαρμό, ο καθηγητής καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες σε Υπουργείο Παιδείας και Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς δεν του εξασφαλίστηκε ασφαλές περιβάλλον εργασίας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί το περιστατικό για «αλλότριο σκοπό». Όπως δήλωσε ο κ. Λούης στο Sigmalive, ο καθηγητής χρησιμοποιεί το γεγονός, καθώς αξιώνει απόσπασή του στο Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να λειτουργεί κάτω από εκβιαστικά αιτήματα, συμπλήρωσε ο κ. Λούης.

Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το εν λόγω περιστατικό, «λήφθηκαν άμεσα όλα τα δέοντα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις στον καθηγητή ότι θα αποκατασταθεί το όνομά του εντός του σχολείου».

Ο κ. Κυπριανός Λούης, κατήγγειλε ότι «ο καθηγητής παρέκαμψε την ιεραρχία με την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας και απουσιάζει αδικαιολόγητα από τον χώρο εργασίας του από τις 24/02, παρόλο που λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος, ο κ. Λούης δήλωσε στο Sigmalive ότι το περιστατικό τυγχάνει πλήρους διερεύνησης και οι σχετικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν λίαν συντόμως.

Από τη μία, είπε ο κ. Λούης, υπάρχει η καταγγελία του καθηγητή, ωστόσο διερευνώνται και οι ισχυρισμοί του μαθητή που εμπλέκεται στο επεισόδιο.

Θυμηθείτε τη σχετική υπόθεση: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μαθητές ξυλοκόπησαν καθηγητή σε Λύκειο(pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα