Στο Δικαστήριο η έκθεση του Γρ. Ευημερίας για Μολδαβό χάκερ

Σήμερα τις 10:30 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου είναι ορισμένη η υπόθεση του 30χρονου φυγόδικου από τη Μολδαβία, Αντρέι Τσιγκούλ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο Μολδαβός είχε ζητήσει να του παρασχεθεί νομική αρωγή επειδή, όπως υποστήριξε, δεν διέθετε τα χρήματα για να εργοδοτήσει δικηγόρο.

Το δικαστήριο για να τοποθετηθεί στο αίτημα αυτό είχε ζητήσει να προσκομιστεί έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία ωστόσο δεν είχε ετοιμασθεί γι` αυτό και

η υπόθεση πήρε εκ νέου αναβολή για σήμερα.

Ο 30χρονος Μολδαβός κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για ηλεκτρονική μεταφορά από λογαριασμό εταιρείας στις ΗΠΑ σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα της Ρωσίας του χρηματικού ποσού των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων .

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες όπως η υπεύθυνη του Γραφείου Ευημερίας που βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές να προχωρήσει στην ετοιμασία της έκθεσης και διέταξε όπως ο 30χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές μέχρι τη νέα ημερομηνία που δόθηκε, δηλαδή σήμερα.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν κατά το 2012 με 2015 στην Αμερική. Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου ύστερα από σχετικό μήνυμα της INTERPOL και αφού διαπιστώθηκε ότι στις 21/8/2015 είχε αφιχθεί στην Κύπρο και διέμενε σε οικία στην Πάφο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα