Στο Κακουργιοδικείο οι έξι για υπόθεση ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα τα έξι πρόσωπα, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση σύναψης δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Πρόκειται για 54χρονο επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον 42χρονο διευθυντή της εταιρείας του, έναν 65χρονο, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον 55χρονο γραμματέα της ΣΠΕ, τον 43χρονο τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον 40χρονο βοηθό του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομία, τα πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας και

το πρώην μέλος της Επιτροπείας, φέρεται να ενεργούσαν με το αζημίωτο για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια, που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.

Εγγυητές των δανείων ήταν πρόσωπα με οικονομικές δυσκολίες, λήπτες δημοσίου βοηθήματος ή και με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία προσεγγίζονταν και έναντι χρηματικής αμοιβής υπέγραφαν τα συμβόλαια, με τα οποία, ωστόσο, μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.

Οι έξι αντιμετωπίζουν 180 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων, 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, την περίοδο 2006-2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα