Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ο Κουγιάλης

Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα στις 13 Σεπτεμβρίου 2016, συμμετείχε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κύριο θέμα που απασχόλησε τους Υπουργούς Γεωργίας ήταν η ενδυνάμωση της θέσης του παραγωγού στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουγιάλης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Μια τέτοια πρωτοβουλία, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, αποτελεί και η θέσπιση ενός ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο να παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές αναγνώρισης αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από μέλη της αλυσίδας διάθεσης τροφίμων σε βάρος των παραγωγών. Παράλληλα, πρόσθεσε, το εν λόγω πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα ενιαίου χειρισμού, λαμβάνοντας, όπου είναι απαραίτητο, υπόψη τις ιδιαιτερότητες των κρατών μελών και ιδιαιτέρα των μικρών όπως είναι η Κύπρος.

Στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου, ο κ. Κουγιάλης είχε διμερείς επαφές με τον Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan τον οποίο ενημέρωσε για τις σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις που είχε η φετινή παρατεταμένη ανομβρία στον κυπριακό γεωργικό τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα