ΔΗΣΥ: Ώρα να δούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αναλάβει ο ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά από συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και συνεργατών του με την ΠΟΒΕΚ, στην Πινδάρου.

«Θέση του ΔΗΣΥ ήταν πάντοτε και είναι και τώρα ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και με αυτή τη θέση προσεγγίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτούς τους κλάδους», δήλωσε ο κ. Προδρόμου μετά τη συνάντηση.

Ανέφερε

ότι «έχουμε μέχρι στιγμής μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια αποκαταστήσει τις ισορροπίες στα δημόσια οικονομικά, έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, η οικονομία έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία, όμως τώρα είναι ώρα να δούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι η ώρα να δούμε σε βάθος τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ραχοκοκαλιά της οικονομίας», επεσήμανε.

Ο ΔΗΣΥ, είπε ο κ. Προδρόμου, «θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά πάνω απ` όλα με την Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και εποικοδομητικά να λύσουμε κάποια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι, που μέχρι σήμερα αποτελούν ακόμα ένα ανασταλτικό παράγοντα για την πλήρη ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης είπε πως η συνάντηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα των σοβαρών προβλημάτων των μικρομεσαίων.

Ζητήματα τα οποία θα έπρεπε το κράτος διαχρονικά να επιλύσει έχουν συσσωρευθεί, είπε, σημειώνοντας πως η κρίση έχει εντείνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα των μικρομεσαίων, γεγονός, όπως είπε, «που έχει γίνει αντιληπτό από την ηγεσία του ΔΗΣΥ και τον ίδιο τον Πρόεδρο».

Ο κ. Κουρσάρης είπε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε την ηγεσία της ΠΟΒΕΚ ότι δρομολογείται η εξεύρεση λύσης για το ωράριο των καταστημάτων με πρωτοβουλία την οποία θα αναλάβει η Υπουργός Εργασίας, για έναρξη διαλόγου, όπως επίσης και για άλλα ζητήματα και νομοθετήματα που εκκρεμούν στη Βουλή.

«Ο ΔΗΣΥ πιστεύουμε ότι θα παίξει το δικό του ρόλο και τη δική του θετική συμβολή, για να αποτελέσουν ξανά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή την κινητήρια δύναμη ούτως ώστε και η ανεργία να μειωθεί και η οικονομία να πάει μπροστά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα