Στο Ανώτατο στέλνουν την ΚΔ 18 πυροσβέστες

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ΚΔ καταχώρησαν 18 πυροσβέστες. Ζητούν αποζημιώσεις για τις βάρδιες on call.

Μέσω του δικηγόρου τους Στεφανίδη Δημοσθένη, προσέβαλαν την απόρριψη του αιτήματός τους από τον Αρχηγό Αστυνομίας για καταβολή αποζημίωσης για παραμονή τους σε επιφυλακή (on-call).

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν την προσφυγή στη βάση ότι, μετά το κανονικό ωράριο εργασίας σε καθημερινή βάση από 07:00π.μ. μέχρι 15:00μ.μ., συνεχίζουν να γράφονται στο επίσημο βιβλίο των καθηκόντων ότι είναι σε αναμονή.

Ενδεικτικά, αναφέρεται στην προσφυγή, χρειάστηκαν

σε κάποιες περιπτώσεις να ανταποκριθούν δύο και τρείς φορές μετά τις 15:00μ.μ. μέχρι το πρωί και ακολούθως να συνεχίζουν την εργασία τους με κανονικό ωράριο δηλάδη, από το πρωί μέχρι τις 15:00μ.μ.

Επίσης, αρκετές φορές λόγω της κατάστασης αναμονής στα καθήκοντά τους, το Σαββατοκύριακο καλούνταν να μεταβούν στον πυροσβεστικό σταθμό που υπηρετούσαν για να μεταβούν σε επεισόδιο πυρκαγιάς.

Συνεπώς, επικαλούμενοι σχετική νομολογία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.), υποστηρίζουν ότι δεν απολαμβάνουν πραγματικό, ελεύθερο, ουσιαστικό και πλήρως ανεξάρτητο από την Υπηρεσία χρόνο αναπαύσεως, ασφάλειας και υγείας αλλά και προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα