Στο 97’ πήρε το λιγότερο που δικαιούταν!

Χωρίς να φτιάξει ευκαιρία, η Σαλαμίνα ανέτρεψε το σκορ με δύο πέναλτι, ο Νταμάχου όμως μίλησε τελευταίος

ΠΑΦΟΣ FC 2
47’ Αγιβί, 97’ Νταμάχου
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2
66’ (πεν.) 92’ (πεν.) Μακρίεφ

Το γκολ του Νταμάχου στην τελευταία φάση του αγώνα (97’) χάρισε στην Πάφο το λιγότερο που δικαιούταν να πάρει από το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Σε έναν αγώνα που

είχε δύο δοκάρια και αρκετές άλλες ξεκάθαρες ευκαιρίες να σκοράρει νωρίτερα ή να κάνει το 2-0, η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ από δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μακρίεφ (66’, 92’), με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν φτιάξει άλλη ευκαιρία στο παιχνίδι! Σε δυσμενή βαθμολογική θέση παρέμεινε η Πάφος, χαμένη ευκαιρία για τη Σαλαμίνα να ανοίξει την ψαλίδα από την 7η θέση.

Ανύπαρκτη η Σαλαμίνα
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Πάφος άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό, να κρατά περισσότερο μπάλα και να φτάνει με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 10΄ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Δημοσθένους, μη έχοντας επιλογές στην περιοχή, τελείωσε μόνος του τη φάση με διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Νεοφύτου, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι.

Νέα σημαντική στιγμή για την Πάφο στο 19΄, όταν ο Δημοσθένους με όμορφη σέντρα έβγαλε τον Αγιβί σε θέση βολής, το σουτ του όμως από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν και με μακρινά σουτ των Ιωάννου (27΄) και Αγιβί (28’).

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν πλησίασαν καν την περιοχή του Κοδίνα (!), η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, κράτησε λίγο περισσότερο μπάλα και πάλι όμως χωρίς να φτιάξει την παραμικρή ευκαιρία για γκολ. Ήταν χωρίς αμφιβολία το χειρότερο ημίχρονό της στο φετινό πρωτάθλημα.

Επέστρεψε με γκολ
Ό,τι δεν πέτυχε η Πάφος στο 30λεπτο της υπεροχής της, το πέτυχε στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της επανάληψης. Ο Ντε Μέλο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με έξυπνο γύρισμα έδωσε έτοιμο γκολ στον Αγιβί, ο οποίος με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.
Η Πάφος συνέχισε να είναι καλύτερη του αντιπάλου και σε δύο περιπτώσεις απείλησε με μακρινά σου (Νταμάχου 52’ και Μάατσι στο 61’) χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντί 2-0, 1-1!
Κάπως έτσι φτάσαμε στο 65΄, οπότε η Πάφος έχασε διπλή, μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Αντ’ αυτού όμως, στην αντεπίθεση δέχτηκε την ισοφάριση. Ο Οκόγε είδε το δυνατό του σουτ να σταματά στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Μιχαήλ έκανε σωτήρια επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Νταμάχου και στην εξέλιξη της φάσης η Σαλαμίνα κέρδισε πέναλτι σε (καθαρή) ανατροπή του Πεδρίτο από τον Ιωάννου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακρίεφ και έκανε το 1-1, χωρίς νωρίτερα η Νέα Σαλαμίνα να κάνει την παραμικρή ευκαιρία για γκολ!

Θρίλερ στο τέλος!
Η Νέα Σαλαμίνα έφτασε στην ολική ανατροπή και πάλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βούλγαρου αρχισκόρερ της. Ο Μακρίεφ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοδίνα (έκανε ντεμπούτο ο Ισπανός) στο 92’ και όλα έδειχναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έφτασαν σε μια τεράστιας σημασίας νίκη. Ο Νταμάχου όμως είχε αντίθετη άποψη. Στην τελευταία φάση του αγώνα η Πάφος κέρδισε φάουλ σε μακρινή απόσταση (25-30 μέτρα), ο Νταμάχου το εκτέλεσε με φοβερή δύναμη και μεγάλη ακρίβεια, και έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στην κάτω δεξιά γωνία του Μιχαήλ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Διαιτητές: Χαρ. Σκαπούλλης (Μ. Δημητριάδης - Π. Γεωργίου)
Κίτρινες: Ματούκου, Ιωάννου, Γκόμες, Σιέλης / Τσούρτσουριτς (4η)

Πάφος: Kοδίνα, Νταμάχου, Γκόμες, Ματούκου, Μάατσι, Ιωάννου, Γκρίγκετς, Δημοσθένους (56΄ Οκόγιε), Χμαλάτζε, Ίμπσον (69΄ Μουτίνιο / 79΄ Σιέλης), Αγιβί.
Νέα Σαλαμίνα: Ν. Μιχαήλ, Τσίνα, Γκράιμς (60΄ Γκόμες), Zάρκοβιτς, Τσιγκουίνι, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Τσούρτσουριτς, Πεδρίτο, Μακρίεφ (92΄ Μ. Μιχαήλ), Λίλιου (79΄ Χριστοφή).

Η απολογία και η… μπηχτή του ντε Γιόνκε!
Πολλά και ενδιαφέρονται είπε ο Γιαν ντε Γιόνκε μετά το τέλος του αγώνα. Αρχικά απολογήθηκε στην Πάφο, αφού, όπως τόνισε, άξιζε να κερδίσει, ενώ έριξε τις μπηχτές και για το κεφάλαιο προγραμματισμός. «Μας αδικεί το αποτέλεσμα», είπε ο Απόστολος Μακρίδης. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο τεχνικών.

Ν. Γιόνκε: «Απολογούμαι στην Πάφο, άξιζαν να κερδίσουν και ήταν καλύτεροι. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο θέλεις και τύχη και εμείς την είχαμε. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας. Η Πάφος ήταν καλύτερη, σε δυο αντεπιθέσεις πήραμε τα πέναλτι. Δεν πρόκειται να μιλήσω για τα πέναλτι. Μπορείς να συζητήσεις αν ήταν ή όχι, όλη τη χρονιά έχεις υπέρ και κατά σου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα για εμάς πλέον. Για εμάς ήταν καλό αποτέλεσμα, αν και κερδίζαμε ώς το 96’, λόγω της εμφάνισής μας. Συγχαρητήρια στην Πάφο και καλή συνέχεια».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνουν περαιτέρω μετεγγραφές, είπε: «Έχω ήδη 25 ποδοσφαιριστές και 11 αγωνίζονται. Καλύτερα μιλήστε στον Μάκη (σ.σ.: Παπαϊωάννου, τεχνικός διευθυντής) γι' αυτό».

Α. Μακρίδης: «Συγχαρητήρια στον συνάδελφο για την ειλικρίνειά του. Ήμασταν καταφανώς καλύτεροι από τη Νέα Σαλαμίνα, πιέσαμε, κρατήσαμε μπάλα και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Υπάρχει ακόμα δρόμος, τα στοιχεία που δείχνει η Πάφος είναι στοιχεία απαραίτητα για την εποχή. Να ξεκαθαρίσω κάτι για την αλλαγή του Ντε Μαλό. Είχε πρόβλημα, έσφιξε τα δόντια όσο έπαιξε και δεν μπορούσε άλλο. Εμείς θα παίζουμε σε κάθε παιχνίδι μέχρι το φινάλε, για να μείνουμε στην κατηγορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα