Στην Αθήνα μεταφέρονται τα οστά έξι Ελλαδιτών στρατιωτών

Στην Αθήνα θα μεταφερθούν σήμερα τα οστά έξι Ελλαδιτών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και χθες παραδόθηκαν επίσημα στους συγγενείς.

Τα οστά των Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων, τα οποία έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές, παρέλαβε σε ειδική τελετή στο ΓΕΕΦ στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας,

Δημήτρης Βίτσας από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.

Η μεταφορά θα γίνει με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, στο οποίο θα επιβαίνουν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.

Κατά την άφιξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Θ’ ακολουθήσει πομπή προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκεί τα οστά των έξι στρατιωτών θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων συγγενών πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Στην τελετή υποδοχής των οστών θα παραστεί και ο ΥΠΑΜ, Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Το απόγευμα ο κ. Φωκαϊδης θα παραστεί και στην Τελετή Μνήμης και Τιμής προς τους πεσόντες της Ακταιωρού «Φαέθων», που θα πραγματοποιηθεί στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα