Στις φλόγες τυλίχθηκε ισόγειο διαμέρισμα στην Πάφο

Στις φλόγες τυλίχθηκε ισόγειο διαμέρισμα σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην οδό Κλειούς στην Πάφο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 08:55 λήφθηκε σχετική κλήση. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.10. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημιές έπαθε ο εξοπλισμός του διαμερίσματος. Ζημιές από το καπνό και τα θερμά αέρια έπαθαν η επίπλωση και βαφή του δωματίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων νερού από το νερό των οχημάτων και 4 αναπνευστικών συσκευών. Τα

αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε από απόρριψη αναμμένου αποτσίγαρου σε κάλαθο αχρήστων.

Κατά τα λοιπά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Μαΐου 2017 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια ,18 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση..

Συγκεκριμένα, η ώρα 10.52 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο μεταξύ των χωριών Πενταλιά και Στατός - Άγιος Φώτιος. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα. Δύο ηλικιωμένα άτομα (σύζυγοι) αποπαγιδεύτηκαν με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων μετά από σύγκρουση και ανατροπή του οχήματος τους μονοκάμπινου όχηματος μάρκας ISUZU. Αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων , μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.

Η ώρα 20.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ερμού στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.16. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από φυτόχωμα σε πλαστικό ανθώνα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Από την θερμότητα θρυμματίστηκαν το γυάλινο στηθαίο του μπαλκονιού και η γυάλινη μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος. Στο διαμέρισμα δεν διέμενε κανείς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού και 3 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και οφείλονται σε απόρριψη αποτσίγαρου σε ανθώνα στον χώρο της βεράντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα