Στις 29 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης Α.Θεμιστοκλέους

Tο Eπαρχιακό Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής στην υπόθεση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Θεμιστοκλέους για επίσπευση εκδίκασης της υπόθεσής του σε βάρος άλλων υποθέσεων.

Νέα δικάσιμο την 29η Ιουνίου όρισε το Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας σχετικά με την υπόθεση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τροχαίες παραβάσεις. Το Δικαστήριο αφού άκουσε τις δύο πλευρές έκρινε ότι χωρίς να παραγνωρίζεται η σοβαρότητα των παραβάσεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο Ανδρέα Θεμιστοκλέους, υπάρχουν παλαιότερες

υποθέσεις πιο σοβαρές οι οποίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν περισσότερο.

Η υπεράσπιση στην αγόρευσή της για την ένσταση που είχε προβάλλει ως προς το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης πρόβαλε το επιχείρημα ότι ουδέποτε το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε οδηγίες για γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης με γενική αρχή ότι κάθε υπόθεση έχει τη δική της προτεραιότητα.


Προέβαλε επίσης το επιχείρημα ότι η Θέση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους ήταν ξεκάθαρη από την αρχή ότι θέλει να τύχει της ίδιας ακριβώς μεταχείρισης με όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του.

Η υπεράσπιση Θεμιστοκλέους διερωτήθηκε γιατί η αίτηση για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Θεμιστοκλέους δεν έγινε πριν δυόμιση χρόνια, που έγινε το πρώτο κατ' ισχυρισμό αδίκημα και ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε να το κάνει 4 μήνες πριν από τις εκλογές; Το επαρχιακό δικαστήριο στην απόφασή του επικαλέστηκε το άρθρο 32 του συντάγματος σύμφωνα με το οποίο ο προγραμματισμός και η εκδίκαση των υποθέσεων γίνεται από το δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα