Βγενόπουλος: Μηνύει τον εαυτό του για να μην ανακριθεί Κύπρο

Εξελίξεις σημειώνονται στην πολύκροτη υπόθεση Βγενόπουλου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Το Κουτί της Πανδώρας» ο Ανδρέας Βγενόπουλος μηνύει τον εαυτό του ουσιαστικά με απώτερο στόχο να μην ανακριθεί από τις κυπριακές αρχές για τα αδικήματα που του καταλογίζονται και αφορούν χειραγώγηση των μετοχών του Ομίλου και της Λαικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται αυτό είναι στην ουσία μια

νομική μεθόδευση. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν η μήνυση καταχωρήθηκε από τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο ή από τον όμιλο MIG.Σε περίπτωση που η Εισαγγελία αποφανθεί πως οι Βγενόπουλος, Μπουλούτας και Φόρος είναι ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος, τότε θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ίδιες πράξεις στην Κύπρο αποτελούν κακούργημα.

Σε περίπτωση άσκησης δίωξης, ο Βγενόπουλος θα αρνηθεί να ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές (το Συμβούλιο Εφετών έχει αποφασίσει να ανακριθεί) και θα πει πως η υπόθεση εξετάζεται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι αντιμέτωπος με ένα πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί.

Θυμίζουμε ότι το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε να εκδοθεί στην Κύπρο ο Μάρκος Φόρου, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, για ένα από τα τέσσερα αδικήματα που τον εκζητούν οι δικαστικές κυπριακές αρχές προκειμένου να δικαστεί στην Λευκωσία, σχετικά με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Εφετών έχει ταχθεί υπέρ της έκδοσης στην Κύπρο, τόσο του Ευθυμίου Μπουλούτα όσο και του Μάρκου Φόρου.

Σε βάρος και των δύο έχουν εκδοθεί από τις κυπριακές δικαστικές αρχές εντάλματα σύλληψης επειδή είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα