Στην ολομέλεια η δημιουργία διοικητικού δικαστηρίου

Η δημιουργία διοικητικού δικαστηρίου, η ποινικοποίηση της κατακράτησης ανήλικου στο εξωτερικό και το σχέδιο υπηρεσίας για τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι τα μέλη της επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις για την ενδέκατη τροποποίηση του συντάγματος για τη δημιουργία Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σημείωσε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το

τέλος του Μάρτη και στη συνέχεια θα τεθεί στην Ολομέλεια του σώματος για ψήφιση.

Ανέφερε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνεδρία της επιτροπής στις 18 Μαρτίου και «ελπίζουμε ότι θα είναι παρών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης για να καταλήξουμε και να τεθεί προς ψήφιση το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο κ. Σαμψών ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή συζήτησε και το θέμα της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα με σκοπό την ποινικοποίηση της κατακράτησης ανήλικου στο εξωτερικό από τον ένα γονέα, χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου μετά την εκπνοή της συμφωνηθείσας χρονικής περιόδου.

Όπως εξήγησε «υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου ο ένας γονέας ενώ έχει τη συγκατάθεση του άλλου γονέα για να μεταφέρει το ανήλικο παιδί τους στο εξωτερικό, εντούτοις παραβιάζει τη συμφωνηθείσα χρονική περίοδο».

Όπως είπε «η Νομική Υπηρεσία θα παρουσιάσει εντός των επόμενων 15 ημερών συγκεκριμένη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να καθίσταται ποινικό αδίκημα».

Ανέφερε, τέλος, ότι στην επιτροπή τέθηκε προς συζήτηση και το Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως είπε, τα μέλη της επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις στο Σχέδιο Υπηρεσίας ούτως ώστε να συνάδει με τις σύγχρονες απαιτήσεις της θέσης».

Ανέφερε, τέλος, ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα