Ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων στους δρόμους του Λονδίνου

Τα πρώτα «πράσινα» ταξί είναι γεγονός για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς τα Metrocab με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων ξεκίνησαν να μεταφέρουν επιβάτες ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος.

«Αναπτύσσουμε το νέο ταξί εδώ και δέκα χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από ένα εκατομμύρια μίλια δοκιμών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μας δόθηκε η κατάλληλη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να λειτουργήσουμε πιλοτικά όπως τα

συμβατικά ταξί», δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας Frazer-Nash με έδρα το Σάρεϊ, Γκόρντον Ντίξον.

Το όχημα διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και ένα μικρό βοηθητικό βενζινοκίνητο κινητήρα, ώστε να καλύπτονται ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα αν χρειαστεί. Ο βενζινοκινητήρας δεν κινεί σε καμία περίπτωση τους τροχούς, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί όποτε απαιτείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, αφαιρώντας κατά αυτόν τον τρόπο το άγχος της αυτονομίας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο βενζινοκινητήρας είναι 1 λίτρου και μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του αυτοκινήτου μέσα σε 10 λεπτά.

Ειδικότερα, αυτά τα οχήματα είναι άμεσα τροφοδοτούμενα από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 50kW, οι οποίοι προσφέρουν επίσης ένα ανώτατο όριο 1.032 ft της ροπής και έχουν μια μπαταρία 12.2kW. Εφεδρική ισχύς παρέχεται από ένα 1 λίτρου 3κύλινδρο οδηγικό κινητήρα βενζίνης και η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω ενός πρίζα ρεύματος. Η Metrocab ισχυρίζεται ότι θα επιστρέψει 98mpg και λιγότερο από 50g CO2 / km, καθιστώντας το περισσότερο από τρεις φορές οικονομικότερο από τα αντίστοιχα ταξί του Λονδίνου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και £ 20- £ 40 ανά ημέρα για τα ταξί του Λονδίνου. Το Metrocab έχει 4,9 μέτρα μήκος και 1,93 ύψος. Έχει μέγιστη ταχύτητα 80 μίλια/ώρα και έχει στενό κύκλο στροφής 7.62m.

Τα καινοτόμα ταξί προσφέρουν επίσης πλήρη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι εξοπλισμένα με μία διαφανή πανοραμική οροφή για πιο άνετες περιηγήσεις στα αξιοθέατα της πόλης

Σκοπός του δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είναι όλα τα ταξί της πόλης να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων έως το 2018. Εξάλλου, οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να επωφεληθούν επιπλέον από τους νέους σταθμούς ηλιακής φόρτισης που αναπτύσσει η ίδια εταιρεία, όπου η μπαταρία των οχημάτων θα επαναφορτίζεται πρακτικά δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα