Στην Κύπρο ο Juncker σε «στιγμή-ευκαιρία» για το κυπριακό

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 16 μέχρι τις 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Juncker θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας κ. Mustafa Ak ɪncɪ . Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος Juncker και οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε γεύμα εντός της Νεκρής Ζώνης στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος Juncker

θα συναντηθεί επίσης με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο EspenBarth Eide.

«Επισκέπτομαι την Κύπρο σε χρονική στιγμή κατά την οποία υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να επιτευχθεί μια μόνιμη και συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος», δήλωσε ο Πρόεδρος Juncker . «Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν ωφελεί καμία πλευρά. Χαιρετίζω το θάρρος και το όραμα των δύο ηγετών, του κ. Νίκου Αναστασιάδη και του κ. Mustafa Akɪ ncɪ , οι οποίοι επιδεικνύουν μεγάλη δέσμευση στις προσπάθειές τους να επιτύχουν την επανένωση της χώρας τους. Θέλω να δώσω τη διαβεβαίωση σ' αυτούς αλλά και στους πολίτες της Κύπρου ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Juncker θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κυπριακό κοινοβούλιο. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος Juncker θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής .

Keywords
Τυχαία Θέματα