Στην «εισαγγελία» για ανάκριση «αστυνομικοί» για τη ΦΕΤΟ

Βαθαίνει στα κατεχόμενα η έρευνα για τη διασύνδεση 53 «αστυνομικών», εκ των οποίων οι 10 αξιωματικοί, με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Κίπρις σήμερα, που γράφει ότι μία ομάδα από αυτούς κλήθηκε χθες στη «γενική εισαγγελία» που διεξάγει την έρευνα και ανακρίθηκε.

Η Κίπρις γράφει ότι στην «εισαγγελία», μια ομάδα 17 ομάδων διεξάγει την έρευνα για τις δραστηριότητες της ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα και υπενθυμίζει ότι την έρευνα άρχισε η «γενική αστυνομική διεύθυνση», με επικεφαλής τον δεύτερο «αναπληρωτή διευθυντή» Χουσεΐν Γιεσίλνταγλι και τότε

είχε διαπιστωθεί η διασύνδεση 53 μελών της «αστυνομίας» με την οργάνωση του Γκιουλέν. Στη συνέχεια, ο φάκελος δόθηκε στη «γενική εισαγγελία» και σε αυτή την έρευνα επικεφαλής είναι ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας» Εργκιούλ Κιζιλόκγκιλ, δύο «εισαγγελείς», δύο «αστυνομικοί διευθυντές» και 12 «αστυνομικοί».

Επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες από την «γενική εισαγγελία», η Εμινέ Ουϊσάλ, που έγραψε το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει ότι οι ανακρίσεις «αστυνομικών» θα συνεχιστούν και υπενθυμίζει ότι ο «γενικός αστυνομικός διευθυντής» Σουλεϊμάν Μανάβογλου είχε χαρακτηρίσει αχρείαστη μια έρευνα για τη ΦΕΤΟ στην «αστυνομία», αλλά σε αυτό επέμεινε η Άγκυρα, όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας» είχε ζητήσει, με επιστολή του, στον «γενικό αστυνομικό διευθυντή» όπως απομακρύνει από τα καθήκοντά τους κάποια άτομα για τα οποία υπήρχε διασύνδεση με τη ΦΕΤΟ, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τρεις βαθμοφόροι, κάτι το οποίο ο Μανάβογλου δεν έκανε ακόμα.

Στον φάκελο της υπόθεσης, συνεχίζει το δημοσίευμα της Κίπρις, δεν υπάρχει ως στοιχείο εναντίον των 53, μόνο η χρήση του προγράμματος Bylock που φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ΦΕΤΟ, αλλά σε κάποιους από αυτούς εντοπίστηκαν ότι ανήκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με μεγάλα διακινούμενα ποσά.

Η δημοσιογράφος επικαλείται και πάλι τις ίδιες πηγές, για να γράψει ότι αναμένεται κάποιοι από τους 53 να τεθούν εκτός καθηκόντων και να οδηγηθούν ενώπιον «δικαστηρίου», με τρεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, ως μέλη παράνομης οργάνωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα