Χαλκίν Σεσί: Φρένο εκλογών στη "βουλή"

Η προεκλογική εκστρατεία στα κατεχόμενα κατοπτρίζεται στα κύρια θέματα των μεγάλων εφημερίδων που αναφέρονται στη μη συνεδρία της «βουλής» ούτε χτες, σε δηλώσεις και συνεντεύξεις υποψηφίων και πολιτικών αρχηγών, στα προβλήματα ατόμων που αναγκάζονται να μένουν σε άθλιες συνθήκες στη βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας και στη χθεσινή ανακοίνωση της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων για την επίσκεψη στην Επίτροπο Διοικήσεως που αφορούσε τη μη παραχώρηση της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά με έναν γονιό Τ/κ και τον άλλο – κυρίως – από Τουρκία.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Υπηκοότητα

στον νότο», γράφει ότι αυτό που δεν έκανε κανένα τ/κ κόμμα το έκανε η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων KTÖS, που επισκέφθηκε την Επίτροπο Διοικήσεως για να παραπονεθεί και να ζητήσει πληροφόρηση για το θέμα της μη παραχώρησης υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά μεικτών γάμων με τον έναν γονιό Τ/κ. Αλλού γράφει ότι η πρωτοβουλία Κερύνεια καταχώρησε άλλη μία υπόθεση στο «δικαστήριο» εναντίον μιας παράνομης κατασκευής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βρέθηκε και ο αντικαταστάτης του υποψηφίου «βουλευτή» στο ΔΚ στη θέση εκείνου που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Φρένο εκλογών στη βουλή», δημοσιεύει φωτογραφία από τα χθεσινά άδεια έδρανα της «βουλής», η οποία και πάλι δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης απαρτίας και γράφει ότι με συμφωνία ΚΕΕ – ΡΤΚ θα συνεδριάσει μετά από δύο εβδομάδες. Αλλού γράφει για ποινή ρεκόρ σε έμπορο χαπιών MDMA. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 χάπια και το «δικαστήριο» τού επέβαλε 15 χρόνια φυλάκιση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο ΚΕΕ άρχισε να ακούγεται το όνομα του Φαίζ Σουτσιούογλου, νυν «υπουργού υγείας», για την προεδρία του κόμματος, ώστε αυτό να σχηματίσει μόνο του «κυβέρνηση» μετά τις «βουλευτικές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ακριβώς προς άγραν ψήφων», φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του ΔΚ Σερντάρ Ντενκτάς, που κατηγορεί το ΚΕΕ πως με τη «νομοθεσία» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» στα 25 χρόνια υπηρεσίας, στοχεύει στην ψηφοθηρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέες αυξήσεις σημειώθηκαν στα καύσιμα. Αλλού γράφει ότι 9 χρόνια φυλάκιση επέβαλε το «δικαστήριο» στον συλληφθέντα τον περασμένο Αύγουστο με 1 κιλό ινδικής κάνναβης.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ανάκριση για τη ΦΕΤΟ αστυνομικών στην εισαγγελία», γράφει ότι μια ομάδα «αστυνομικών», για τους οποίους βρέθηκαν στοιχεία σύνδεσης με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, κλήθηκαν χθες για ανάκριση στην «εισαγγελία». Αλλού γράφει ότι το «ανώτατο συμβούλιο μνημείων» απέρριψε την πρόταση για ανάπτυξη της χερσονήσου της Καρπασίας, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου πολεοδόμων να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν το ξεπούλημα της Καρπασίας. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις υποψήφιου «βουλευτή», του προέδρου του συνδέσμου ατόμων με ορθοπεδικές αναπηρίες, Γκιουνάι Κιμπρίτ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Χωριό βιομηχανικής περιοχής (σ.σ. στα τούρκικα Sanayiköy)», αναφέρεται στους ανθρώπους που ζουν σε εγκαταστάσεις, κτίρια ή παράγκες που βρίσκονται εντός της βιομηχανικής περιοχής υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Αλλού γράφει ότι αντιδρούν πλέον οι «αστυνομικοί» μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια συνεδρίασης της ολομέλειας της «βουλής» χθες, όπου θα συζητείτο προς έγκριση η «νομοθεσία» για τη συνταξιοδότησή τους στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ιστορία του Οσμάν Μουσταφά, ενός εκ των τριών Τ/κ που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του ψυχιατρείου Αθαλάσσας το 1974.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα