Ο Ν. Συλικιώτης σε συνέδριο παραγωγής για την Ενέργεια

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Νεοκλής Συλικιώτης, συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο που οργάνωσε το ευρωπαϊκό φόρουμ Παραγωγής "European Forum for manufacturing", με θέμα την δημιουργία της Ενεργειακής Ένωσης, χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο κος Συλικιώτης

τόνισε πως στο επίκεντρο της ενεργειακής πολιτικής πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ο καταναλωτής, οι τοπικές κοινότητες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ενεργειακή πολιτική, είπε, πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και να διασφαλίζει σε όλους ισότιμη και φθηνή πρόσβαση στην ενέργεια. Επίσης, συμπλήρωσε, είναι σημαντικό να δίνει ώθηση στην πραγματική οικονομία, να προωθεί τις διασυνδέσεις και τις ενεργειακές υποδομές που έχουν στρατηγικό ρόλο για τις ανάγκες των λαών καθώς και να στηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της Κομισιόν για την Ενεργειακή Ένωση, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως δεν γίνεται η Κομισιόν να ζητά αυξημένες αρμοδιότητες όταν μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ενεργειακή τροφοδοσία και επίσης πολλά κράτη εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένα από τα μεγάλα ενεργειακά δίκτυα.

Ο κος Συλικιώτης επισήμανε την αξία των εγχώριων πηγών ενέργειας προς την επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ένωση και υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη η ΕΕ να αξιοποιήσει τις προοπτικές που δημιουργούνται με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί η δημιουργία ενός Μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου με αγωγούς αλλά και με την ανάπτυξη παραγωγής LNG.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κομισιόν από την διεύθυνση Ενέργειας, Ευρωβουλευτές, ερευνητές και εκπρόσωποι της βιομηχανίας από διάφορες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα