Στη Βουλγαρία ο Αναστασιάδης

Υπό τη συνοδεία του Υπουργού Ενέργειας και του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου ο Πρόεδρος
Ξεχωριστές συναντήσεις σήμερα με τον Πρόεδρο Plevneliev, τον Πρωθυπουργό Borissov, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Tsachev.

Τριήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει υποδοχής σήμερα στο Προεδρικό

Μέγαρο στη Σόφια από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, με τον οποίο θα παρακαθίσουν στη συνέχεια σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπιών τους.

Διμερείς συμφωνίες
Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί αριθμός διμερών Συμφωνιών, ενώ οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Boyko Borissov και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της χώρας Tsetska Tsachev, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Επιχειρηματικό Φόρουμ
Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει, στην παρουσία και του Βούλγαρου ομολόγου του, το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν στη Σόφια τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια των δύο χωρών. Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο, ενώ τέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται στη Σόφια από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα