Στη Σουηδία θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Σουηδία, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σουηδικού Κοινοβουλίου (Riksdag), Urban Ahlin.

Κατά την επίσκεψη, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Σουηδίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με

τη συμμετοχή των Προέδρων και Μελών των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Riksdag.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Πρόεδρος του Σουηδικού Κοινοβουλίου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του.

Ο κ. Συλλούρης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Margot Wallström, τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Oscar Stenström, και τη Δήμαρχο της Στοκχόλμης, Eva-Louise Erlandsson Slorach, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Riksdag, Tobias Billström.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επιπλέον γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο Cecilia Magnusson και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Κύπρου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με το Μητροπολίτη Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας, κ. Κλεόπα και τον Πρόεδρο Σάββα Βαρνάβα και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σουηδο-Κυπριακού Συλλόγου.

Ο κ. Συλλούρης θα καταθέσει, εξάλλου, στεφάνι στο Εθνικό Μνημείο Βετεράνων στης Σουηδίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, Στρατηγό Micael Bydén, στην παρουσία Σουηδών βετεράνων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Θα απευθύνει, τέλος, χαιρετισμό σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στη Σουηδία, στο Μουσείο Αρχαιοτήτων Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής της Στοκχόλμης, για την 90η επέτειο από την έναρξη της Σουηδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου, 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα