Στη Μόσχα για επίσημες συναντήσεις ο Λιλλήκας

Στη Μόσχα για επίσημες συναντήσεις βρίσκεται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. Κατά την επίσκεψή του στη Δούμα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Κύπρου - Ρωσίας στη Δούμα Mr. Sergey Chindyaskin και τον Πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Δούμας Mr. Leonid Slutskiy.

Ο κ. Λιλλήκας ενημέρωσε τους Ρώσους αξιωματούχους για την παρούσα φάση των συνομιλιών στο Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Τουρκία για την αδιάλλακτη πολιτική της και ότι παρά την καλή θέληση που επιδεικνύει

η ελληνοκυπριακή πλευρά, η Τουρκία παρουσιάζεται με ακραίες θέσεις, που αντί να οδηγούν σε επανένωση της Κύπρου, οδηγούν σε μελλοντικό εποικισμό από την Τουρκία. Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε, παράλληλα, τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική και σταθερή στήριξη που προσφέρει η Ρωσία στα δίκαια αιτήματα του κυπριακού λαού. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα κοινά συμφέροντα Κύπρου - Ρωσίας και ότι η επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή, με ειρηνικό τρόπο, θα οδηγήσει σε σταθερότητα, που θα είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για όλους. Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι οι λύσεις στα εθνικά προβλήματα πρέπει να προέρχονται από τα ίδια τα κράτη με πολιτικά μέσα και όχι με ξένες επεμβάσεις ή παρεμβάσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στη Συρία και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι οικουμενικός και πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι πιστεύουμε σε μια συνεργασία Κύπρου - Ρωσίας, στρατηγικής φύσεως, που θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και που θα είναι επωφελής για τις δύο χώρες. Τέλος, αποφασίστηκε όπως προγραμματιστούν συναντήσεις μεταξύ των επιτροπών των δύο χωρών για να συζητηθούν εις βάθος τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κρίση στην Ουκρανία, το συριακό πρόβλημα και η τρομοκρατία, καθώς και το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα