Καλιφόρνια: Παραδόθηκε ο Αφροαμερικανός που σκότωσε τρεις

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ χθες Τρίτη στο Φρέσνο στην κεντρική Καλιφόρνια, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν τέταρτο προτού παραδοθεί στην αστυνομία, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο Κόρι Άλι Μοχάμαντ, 39 ετών, γνωστός με το παρωνύμιο «Μαύρος Ιησούς», φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος) όταν τον συνέλαβε η αστυνομία, δήλωσε ο Μαρκ Χάντσον, αξιωματικός της αστυνομίας του Φρέσνο.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι ο Μοχάμαντ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook, και το δήλωσε και την

ώρα της σύλληψής του, ότι απεχθάνεται τους λευκούς και την κυβέρνηση.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι ερευνητές δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για ένα «ρατσιστικό» έγκλημα.

Ο πατέρας του δράστη Βίνσεντ Τέιλορ δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι ο γιος του πείστηκε να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μεταξύ των λευκών και των μαύρων και ότι του είχε πει πως «σύντομα θα διεξαχθεί μάχη».

Ο Μοχάμαντ καταζητούνταν ήδη από τις Αρχές πριν τους χθεσινούς φόνους, καθώς είναι ύποπτος ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε έναν πράκτορα των Υπηρεσιών Ασφαλείας μπροστά από ένα ξενοδοχείο του Φρέσνο.

Ο Ντάιερ επεσήμανε ότι όλα τα θύματα ήταν λευκοί άνδρες, περιλαμβανομένου του πράκτορα των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Ο Μοχάμαντ άνοιξε πυρ περίπου στις 10:45 (τοπική ώρα, 20:45 ώρα Ελλάδας) σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ποινικό μητρώο, καθώς έχει παραβιάσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, τα ναρκωτικά και έχει εξαπολύσει απειλές που θεωρήθηκαν «τρομοκρατικές». Ο Μοχάμαντ ήταν κατά περιόδους άστεγος και μέλος εγκληματικών οργανώσεων.

Κατηγορείται για τέσσσερις ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τις Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα