Στη 12η Σύνοδο του Economist ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Την παρουσία του στην 12η Ετήσια Σύνοδο του περιοδικού Economist στην Κύπρο, θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η Σύνοδος θα υλοποιηθεί σήμερα στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία. Διεθνούς εμβέλειας πολιτικοί, αξιωματούχοι, οικονομολόγοι θα δώσουν επίσης το παρών τους στη Σύνοδο αυτή.

Τίτλος της 12ης Συνόδου είναι "Europe in peril, Cyprus in play" και ως κύριο θέμα συζήτησης θα έχει την προσφυγική κρίση και τις προκλήσεις που αυτή γεννά για τα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και την ευκαιρία που γεννάται για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τους η οποία θα πρέπει να ενδυναμωθεί για να λύσει η ΕΕ τα προβλήματα που προκύπτουν.

Βασικό επίσης θέμα συζήτησης θα είναι και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, με κύριο ερώτημα το κατά πόσο είμαστε κοντά στο να βιώσουμε την επανένωση του νησιού μετά από 42 χρόνια. Πόσο κοντά είμαστε και ποιά είναι τα εμπόδια για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο;

Στις 09.40 θα απευθύνει ομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ στις 10.30 θα απευθύνει την ομιλία του ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης.

Στις 17.40 το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ, ο ΓΓ ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ και ο Ειδικός Σύμβουλος ΓΓ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα συμμετάσχουν σε συζήτηση με θέμα: "Λύση του Κυπριακού: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία;" στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Economist".

Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Yaniv Friedman (DELEK), Vincenzo Guzzo(ΔΝΤ), Gene Kornegay(Noble Energy), Klaus Regling(ESM), James Rubin (πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ), Paolo Scaroni(ENI), Fikri Toros ("Τ/κ Βιομηχανικό Επιμελητήριο"), Guy Verhofstadt(Ευρωκοινοβούλιο), Ειρένα Γεωργιάδου(Ελληνική Τράπεζα), Ηλίας Κασσής(TOTAL), Γεώργιος Λακκοτρύπης(Υπουργός Ενέργειας), Φειδίας Πηλείδης(Κυπριακό Εμπορικό &Βιομηχανικό Επιμελητήριο).

Keywords
Τυχαία Θέματα