Στα κατεχόμενα και πάλι ο Ακντάγ

Στο Ριζοκάρπασο μεταβαίνει, ως πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, συντονιστής για τα θέματα Κύπρου Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος ήρθε το πρωί για «επίσημη επίσκεψη» στο ψευδοκράτος. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακντάγ επρόκειτο να επισκεφθεί πρώτα το μνημείο "ηρώων Μαράθα, Σανταλλάρη, Αλόα" και αυτή την ώρα το χωριό Ριζοκάρπασο, αφού πρώτα θα έχει περάσει από τη γύρω περιοχή.

Στις 14:30 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας,

θα προσκυνήσει τον τάφο του Προφήτη Ομέρ και στις 15:00 θα μιλήσει με κόσμο στο λιμανάκι της Κερύνειας.


Το επίσημο πρόγραμμα των επαφών ξεκινά στις 16:00, με συνάντηση με την «πρόεδρο της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ και στις 16.30 με τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Στις 17:00 θα συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση της τεχνικής επιτροπής (για τα θέματα οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτος), στις 17:45 θα παρευρίσκεται στο κλείσιμο της συνάντησης ανασκόπησης του 2ου οικονομικού προγράμματος και στις 19:15 θα συναντηθεί με τον σύνδεσμο «εθνικού αγώνα και αλληλεγγύης». Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τους δάσκαλους και τους μαθητές που πήγαν στην εκδρομή στο Τσανάκαλε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα απόψε, μετά το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του σε εστιατόριο στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα