Τ/κ Τύπος: Στη φυλακή φοιτήτρια για παράνομη εργασία

Η περίπτωση φοιτήτριας από την Αφρική που για να πληρώσει τα δίδακτρα δούλευε σε εστιατόριο και κατέληξε στη φυλακή ως παράνομη εργάτρια, όπως και το νέο τροχαίο ατύχημα στον ορεινό δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης στη μείωση της ηλικίας ασθενών με καρδιακά επεισόδια, τα πολύ ακριβά πακέτα κινητής τηλεφωνίας και τον διαμοιρασμό μαθημάτων σε διαφορετικές τάξεις σε δύο λύκεια στη Λευκωσία, απόφαση που πληρώνουν οι μαθητές με το να κουβαλούν τις τσάντες τους από αίθουσα σε αίθουσα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο

«Δέστε τον ιδιοκτήτη και αφήστε αυτήν», αναφέρεται στην ιστορία της φοιτήτριας από το Καμερούν, που οδηγήθηκε στη φυλακή ως παράνομη εργάτρια, ενώ δούλευε σε εστιατόριο για να πληρώσει τα δίδακτρά της, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν την πλήρωνε για 4 μήνες, με αποτέλεσμα αυτή να αντιδράσει. Αλλού γράφει ότι ακόμη ένα ατύχημα σημειώθηκε στον δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας, με έναν 54χρονο να τραυματίζεται όταν έπεσε σε κενό 10 μέτρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο, με νέα του ανακοίνωση, απορρίπτει τις κατηγορίες ότι βλέπει τους ξένους εργάτες σαν δούλους.


Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η καρδιά μας σταματά», γράφει ότι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έγινε γνωστό ότι τα καρδιακά επεισόδια πλέον συμβαίνουν και σε ηλικίες γύρω στα 30. Αλλού αναφέρει ότι στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Κερύνειας θα στηθεί άγαλμα του δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού τουρισμού» ότι η Κύπρος είναι το κλειδί της Μεσογείου και όσες πόρτες προσπαθούν να κλείσουν οι Ε/κ για τους Τ/κ (στον τουρισμό), αυτές θα ανοίξουν μία μία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βαρύ το φορτίο των μαθητών», γράφει ότι σε δύο λύκεια στη Λευκωσία οι μαθητές κουβαλούν από τάξη σε τάξη τη 10 κιλών τσάντα τους, αφού κάθε μάθημα γίνεται σε διαφορετική αίθουσα. Αλλού γράφει ότι με μαύρο καπνό σκεπάστηκε χθες μεγάλη περιοχή της Λευκωσίας, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων κοντά στη βιομηχανική περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο νέο ατύχημα στο δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Προβληματικός ο ορεινός δρόμος», γράφει ότι ο ορεινός δρόμος προς την Κερύνεια δεν παρέχει καμία οδική ασφάλεια και δεν περνά μέρα που να μην γίνεται εκεί ένα οδικό ατύχημα. Αλλού αναφέρει ότι εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα σε γραφείο εταιρείας Αμερικανού ιδιοκτήτη στο λιμάνι της Αμμοχώστου, το οποίο ήταν κλειστό εδώ και ενάμιση μήνα, μετά τον θάνατό του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χωρίς τιμωρία αφέθηκαν αυτοί που είχαν ξεχάσει 4χρονο μαθητή σε σχολικό λεωφορείο, αφού το «δικαστήριο» δεν επέβαλε ποινή, με την οικογένεια του μικρού να διαμαρτύρεται έντονα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν αντέχει η τσέπη μας αυτή τη διαφορά», γράφει ότι έως και 373% πιο ακριβά είναι τα πακέτα που πωλούν στα κατεχόμενα οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε σχέση με τα αντίστοιχα στο εξωτερικό, σύμφωνα με συγκριτική έρευνα του «συμβουλίου ενημέρωσης και τεχνολογικής ενημέρωσης». Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του «υφυπεξ» και του «δημάρχου» Ριζοκαρπάσου για το θέμα της επιβολής "δασμών" στη βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους Ε/κ και Μαρωνίτες, που θα εφαρμοσθεί από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καβγάς ξέσπασε μεταξύ δύο καταδίκων στις κεντρικές φυλακές και ο ένας εξ αυτών κατέληξε στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα