Τρυφωνίδης: "Παιδική χαρά" οι Κεντρικές Φυλακές

Άστραψε και βρόντηξε ο τέως Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα. Καταγγέλλει χρήση κινητών από κρατούμενους, χρήση ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές.

Ένταση προκλήθηκε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, με τον κ. Τρυφωνίδη να χαρακτηρίζει "παιδική χαρά" τις Κεντρικές Φυλακές.

"Φτάσαμε σε σημείο", διερωτήθηκε, "όπου οι κρατούμενοι τολμούν να κτυπούν και να τραυματίζουν σοβαρά δεσμοφύλακες;".

Τώρα θυμήθηκαν θέματα ασφαλείας στις Κεντρικές Φυλακές,

όταν τα έλεγα εγώ, με ειρωνεύονταν και με χλεύαζαν, ανέφερε.

"Τους πείραξε η δημοσιοποίηση του βίντεο, ενώ η διεύθυνση των Φυλακών, "για πολλοστή φορά, επιτρέπει στα κανάλια να μπαίνουν στις φυλακές, να γυρίζουν σκηνές και να τις προβάλλουν με σκιές", τόνισε με νόημα.

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες Τρυφωνίδη, ότι δεσμοφύλακες τού έχουν μεταφέρει πως "βλέπουν φυλακισμένους με κινητά και κοιτάζουν από την άλλη και κάνουν ότι δεν βλέπουν και αδυνατούν να μπουν στα κελιά τους γιατί ζαλίζονται από τη μυρωδιά των ναρκωτικών που καπνίζουν οι κρατούμενοι.

Στο σημείο αυτό, προκλήθηκε ένταση στο στούντιο, με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ανδρέα Κυπριανού, να καλεί τον κ. Τρυφωνίδη να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα και να καταγγείλει τα περιστατικά με ονόματα και διευθύνσεις ή αλλιώς θα λαϊκίζει.

Ο κ. Τρυφωνίδης επεσήμανε ότι ο κ. Κυπριανού δεν είναι ο κατάλληλος να του υποδείξει τι θα κάνει, καθώς δεν είναι νομικός, και συνέχισε λέγοντας πως τα έχει πει δημόσια όλα αυτά. "Να πάω να πω τι", διερωτήθηκε, "ότι κάποιος μου είπε αυτά τα πράγματα; Δεν υπάρχουν αρμόδιες αρχές, δεν υπάρχει Υπουργός, δεν υπάρχει διεύθυνση; Γιατί δεν έψαξαν το θέμα αυτό; Τα έχω πει ήδη δημόσια αυτά. Να με βρουν και να τους πω ό,τι μου έχουν μεταφέρει οι δεσμοφύλακες".

Keywords
Τυχαία Θέματα