Στα χέρια Καδή έκθεση για την αναβάθμιση Εσπερινών Σχολείων

Υποβλήθηκε χθες, 26 Ιανουαρίου, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή η έκθεση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Αναβάθμιση των Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών.

Η Έκθεση κατατέθηκε από την Επικεφαλής της Επιτροπής, Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, μαζί με μέλη της Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, Διευθυντές Τμημάτων, επιθεωρητές, μάχιμοι εκπαιδευτικοί και υπηρεσιακοί του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Κουτσελίνη τόνισε ότι λόγω της μεγάλης εμπειρογνωμοσύνης

των μελών της Επιτροπής, επιτεύχθηκε η ετοιμασία μιας πολύ εμπεριστατωμένης έκθεσης εντός των δοσμένων χρονοδιαγραμμάτων. Σημείωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει, εκτός από εξαντλητική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας γύρω από την παροχή «εκπαίδευσης δεύτερης ευκαιρίας» σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δεδομένα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια και στις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές της Κύπρου με τη συμμετοχή όλων των επηρεαζόμενων.

Η κα Κουτσελίνη παρουσίασε επίσης μια σειρά από εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των Ωρολογίων Προγραμμάτων, των Αναλυτικών Προγραμμάτων και των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων αυτών. Τέλος, σημείωσε ότι κάποιες από τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στην έκθεση μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα με τη νέα σχολική χρονιά, ούτως ώστε τα Εσπερινά Σχολεία να καταστούν πραγματικά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και να επιτελούν στο μέγιστο τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα.

Ο κ. Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ετοιμασία της Έκθεσης, επισήμανε τη σημασία που προσδίδει το Υπουργείο στα σχολεία αυτά, καθώς και την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναβάθμισή τους. Σημείωσε ότι θα συστήσει άμεσα μια μικρή και ευέλικτη ομάδα με εκπροσώπους των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, η οποία θα καταρτίσει μέσα στις επόμενες μέρες Σχέδιο Δράσης για την υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτροπής, η εφαρμογή του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα