Σουλτς: Πλήρης στήριξη ΕΕ στις προσπάθειες για λύση

Το ρόλο που μια επανενωμένη Κύπρος μπορεί να παίξει ως ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες του στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σουλτς είπε πως “βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την πλήρη στήριξή μας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις”, καθώς και “για να ακούσω και να μάθω και να κατανοήσω”. Πρόσθεσε πως ακούγοντας τον Πρόεδρο

Αναστασίαδη κατανόησε κάποια σημεία πολύ καλύτερα.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε επίσης στην αεροπειρατεία που σημειώθηκε σε αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μια καλή διευθέτηση του ζητήματος.

Από την πλευρά το,υ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σουλτς για την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τον ευχαρίστησε για την ισχυρή υποστήριξή του στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είπε πως αυτός και ο κ. Σουλτς συμφωνούν πως το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και πως η επίλυσή του πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ. Ανέφερε πως επανέλαβε στον κ. Σουλτς πως η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση είναι μείζονος σημασίας.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα