ΣΜΕ: Ο ΥΠΠ να αλλάξει την απόφαση για τον αναλφαβητισμό

Να αλλάξει την απόφασή του για τον Αλφαβητισμό καλεί το Υπουργείο Παιδείας το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης.

Σημερινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι το ΔΣ της συνήλθε χθες σε συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και τα θέματα της συνεχιζόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει έντονη απαρέσκεια που αυτοί που είναι εντεταλμένοι

να φροντίζουν τα παιδιά, τα κάνουν για μία φορά πειραματόζωα, χωρίς να σκεφτούν τις επιπτώσεις στην ευημερία τους. Επίσης εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια “για το ότι ακόμη μία φορά το Υπουργείο υπαναχωρεί από τις προαναγγελθείσες θέσεις του” και στις δεσμεύσεις του απέναντι στους οργανωμένους γονείς υποκύπτοντας σε πιέσεις.

Διερωτάται πώς μπορούν οι οργανωμένοι γονείς να εμπιστευτούν ξανά το Υπουργείο Παιδείας αφού η στάση του Υπουργείου, που ενώ φαινόταν αποφασισμένο να εφαρμόσει την πρόταση για μεταφορά του αλφαβητισμού το απόγευμα μέσα σε 2 μέρες άλλαξε ριζικά την απόφαση του και το μετατρέπει σε πιλοτικό, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει την απόφασή του για τον Αλφαβητισμό και εισηγείται όπως ο Αλφαβητισμός παραμείνει πρωί, για τη φετινή χρονιά μόνο, και με τον τρόπο που γινόταν έως τώρα, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ζητεί επίσης από το Υπουργείο να παραδώσει στους γονείς τις μελέτες και επιστημονικές έρευνες στις οποίες αναφέρονται κατά καιρούς και παρ’ όλες τις δεσμεύσεις δεν μας έχουν δοθεί ακόμα.

Τέλος αναφέρει ότι η Συνομοσπονδία θα προβεί σε διάσκεψη Τύπου για να ανακοινώσει τις θέσεις των γονιών και τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την προστασία του συμφέροντος των παιδιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα