Νέο κύμα παραιτήσεων στα δημόσια νοσηλευτήρια

"Δεν είμαστε υπό κατάρρευση, αλλά ήδη καταρρεύσαμε", καταγγέλλουν οι γιατροί του δημοσίου για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια που τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί ακόμα ένα τραύμα στα δεκάδες που προϋπάρχουν.

Συνολικά 6 γιατροί του δημοσίου έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα δεν αποκλείεται εντός των ημερών να παραιτηθούν άλλοι δύο με αποτέλεσμα να μειωθεί στο ελάχιστο η ποιότητα παροχής υγείας των δεκάδων χιλιάδων ασθενών που επισκέπτονται τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο υπό παραίτηση γιατρός και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτάκτων και Συμβασιούχων

Ιατρών Κύπρου, Γιώργος Μηνά μιλώντας αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ, εξήγησε τους λόγους παραίτησης του και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του αρμόδιου υπουργείου.

Συγκεκριμένα παραιτήθηκαν:

- Δύο Καρδιολόγοι (Γεν. Νοσ. Λάρνακας)

- Δύο Εντατικολόγοι (Γεν. Νοσ. Λευκωσίας)

- Ένας νεφρολόγος (Γεν. Νοσ. Λευκωσίας)

- Ένας Ακτινολόγος (Γεν. Νοσ. Λευκωσίας)

Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο και για άλλους δύο γιατρούς του δημοσίου που εξετάζουν το σενάριο παραίτησης τους, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Για αδράνεια από πλευράς υπουργείου υγείας και κούφιες υποσχέσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη μίλησε και ο Πρόεδρος των Κυβερνητικών Ιατρών Σωτήρης Κούμας. Όπως είπε, οι γιατροί δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο, ενώ οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας αυξάνονται καθημερινά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ χθες βράδυ γυναίκα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης στα Κόυκλια με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο Πάφου. Εκεί, παρά την κλήση, η γαστρεντερολόγος αρνήθηκε να μεταβεί για να την εξετάσει.

Τελικά, με παρέμβαση βουλευτή, στο νοσοκομείο μετέβη ιδιώτης γιατρός προσφέροντας χειρουργική θεραπεία στην ασθενή.

Keywords
Τυχαία Θέματα