Σ.Μαλάς: Έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία

Έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία, δήλωσε, καταθέτοντας σήμερα εισφορά στον Ραδιομαραθώνιο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο Σταύρος Μαλάς προσήλθε το πρωί συνοδευόμενος από στελέχη του επιτελείου του, στο κεντρικό περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου, όπου και κατέθεσε τη δική του συμβολική εισφορά στον έρανο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαλάς συνεχάρη το συνεργατικό κίνημα και τους εθελοντές του Ραδιομαραθωνίου, που με πολλή αποφασιστικότητα για πολλά χρόνια τώρα συνεισφέρουν και συμπληρώνουν στην κοινωνική αρωγή που θα έπρεπε η ίδια η κοινωνία

και το κράτος να προσφέρει.

Ο κ. Μαλάς εξήγησε ότι στις σύγχρονες κοινωνίες ο εθελοντισμός είναι απόδειξη πολιτισμού, αναφέροντας πως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο εθελοντισμός πρώτος που μπήκε μπροστά για την ανοικοδόμηση των πόλεων και της κοινωνίας.

«Νιώθω ότι ο Ραδιομαραθώνιος έχει εγκαθιδρυθεί στη συνείδηση του Κύπριου πολίτη ως ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εκφράσει την αρωγή του προς αυτούς που έχουν ανάγκη», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία».

«Στη δική μας διακυβέρνηση θα έχουμε ειδικά μέτρα που θα στηρίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διότι δεν είναι η στήριξη αυτών των ανθρώπων που χρειάζονται κατά την παιδική και νεανική τους ηλικία, είναι και η στήριξή τους στην κοινωνική ενσωμάτωση, και η Πολιτεία, δυστυχώς, μετά από μια ηλικία πέραν από τα 21, δεν έχει σωστές δομές γι’ αυτά τα παιδιά να ενσωματωθούν μέσα στην οικονομία και στην κοινωνία», είπε, εξηγώντας πως, ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του θα κατατεθούν προτάσεις ειδικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα