Ν.Παπαδόπουλος: Εισήγηση για Ταμείο Κοινωνικής Δράσης

Την εισήγηση για δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Δράσης, το οποίο θα υποβοηθήσει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στο κοινωνικό τους έργο, επανέλαβε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με την ευκαιρία του Ραδιομαραθωνίου 2017.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πλαισιωμένος από στελέχη του επιτελείου του, προσήλθε σήμερα το πρωί στο κεντρικό περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου, όπου και κατέθεσε συμβολική εισφορά.

Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί

πλέον ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί, έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες οικογένειες, δεκάδες κοινωφελή ιδρύματα και αποτελεί μια κοινωνική κατάκτηση.

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, με τη συμβολική μας εισφορά θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την τεράστια κοινωνική προσπάθεια», είπε, υποδεικνύοντας, ωστόσο, την ίδια στιγμή, πως θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, έτσι ώστε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως ο Ραδιομαραθώνιος, να μπορέσουν να προσφέρουν τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «εμείς έχουμε εισηγηθεί και έχουμε προτείνει τη δημιουργία ενός Ταμείου Κοινωνικής Δράσης για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και κοινωνική προσφορά, με στόχο να διπλασιαστούν οι σχετικές χορηγίες από το κράτος σε αυτές τις οργανώσεις από τα €23 εκατομμύρια που είναι σήμερα, στα €50 εκατομμύρια σε 5 χρόνια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα