Σκόραραν οι αρχηγοί(VIDEO)

Τσέλσι και Λίβερπουλ βρήκαν γκολ από τους αρχηγούς τους και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για την 36η αγωνιστική της Premier League. Ο Τζον Τέρι άνοιξε το σκορ, ο Στίβεν Τζέραρντ ισοφάρισε και αποθεώθηκε κατά την αντικατάστασή του.



Η κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά την προηγούμενη εβδομάδα από τους "μπλε" και η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προηγούμενη μέρα ουσιαστικά εξαφάνισε κάθε βαθμολογικό κίνητρο

στο παιχνίδι. Το κυνήγι των "κόκκινων" για το Champions League μοιάζει χαμένη υπόθεση κι έτσι αυτό το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα γοήτρου.

Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι (που άρχισε με καθιερωμένο guard of honour για τον πρωταθλητή) είχε καλό ρυθμό και ορισμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Σε δύο εξ αυτών, στην αρχή και στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, σημειώθηκαν και τα γκολ.

Αρχικά ο Τέρι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό της συνάντησης, ενώ στο 44' ο (αρκετά δραστήριος) Τζέραρντ τον μιμήθηκε για να γράψει το 1-1.

Στο 2ο μέρος οι "κόκκινοι" οπισθοχώρησαν, έχασαν τον έλεγχο και επέτρεψαν στην Τσέλσι να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Ο Μάρτιν Σκέρτελ σταμάτησε τις περισσότερες, ο Σιμόν Μινιολέ κάποιες ακόμα και στα μέσα του ημιχρόνου άρχισε η... περίοδος Τζέραρντ.

Αρχικά ορισμένοι φίλοι της Τσέλσι σήκωσαν μηνύματα που υπενθύμιζαν το περσινό γλίστριμα στο παιχνίδι του "Άνφιλντ" που ουσιαστικά έκοψε τα "φτερά" της Λίβερπουλ για τον τίτλο. Στο 79', όμως, ήρθε η ώρα της δικαίωσης του αρχηγού, ο οποίος στο τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του χειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, τον Μπρένταν Ρότζερς, τον Ζοζέ Μουρίνιο αλλά και από φίλους της Τσέλσι.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ να τεθεί εκτός Champions League και μαθηματικά.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά (35' Κέιχιλ), Τέρι, Λουίς, Λόφτους Τσικ (60' Μάτιτς), Μίκελ, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ, Ρεμί (84' Κουαδράδο)

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Τζαν, Σκέρτελ, Λόβρεν, Τζόνσον, Χέντερσον, Τζέραρντ (79' Λούκας), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Λάμπερτ (68' Σινκλέρ), Λαλάνα (71' Άιμπ)

Keywords
Τυχαία Θέματα