Σκάνδαλο με σπίτι στην Αμμ/στο που διαχειρίζεται ο Έρογλου

Η συνεδρία του κεντρικού συμβουλίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, κατά την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των διεργασιών για "εκλογές", καθώς και οι διεργασίες στα άλλα κόμματα, οι δηλώσεις των φίλων του θύματος τροχαίου ότι θα πραγματοποιούν διαμαρτυρία στον περίχωρο του «δικαστηρίου» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η άσκηση έρευνας και διάσωσης στην κατεχόμενη Κερύνεια και το σκάνδαλο που αφορά διατηρητέο σπίτι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο παράνομα διαχειρίζεται η οικογένεια Έρογλου,

είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Τα ποντίκια και τα κόμματα», γράφει ότι ο «υπουργός» παιδείας Οζντεμίρ Μπερόβα δεν διέψευσε δημοσίευμα ότι θα είναι "υποψήφιος" με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, λέγοντας, σε δηλώσεις του, ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση μετά την ανακοίνωση για «εκλογές». Ο Μπερόβα είναι στέλεχος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος. Αναφέρεται, ακόμα, στην ανακοίνωση του «υπουργού» εργασίας Χαμζά Ερσάν Σανέρ σχετικά με προγράμματα για στήριξη των άνεργων νέων. Αλλού γράφει ότι ο ηγέτης των Τ/κ επισκέφτηκε χθες τα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της «αντιπολίτευσης».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μη πραγματική άσκηση», αναφέρεται στην άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια. Αναφορά γίνεται και σε δημοσιεύματα που φέρουν γνωστό πολιτικό πρόσωπο να έχει αγοράσει τριώροφο σπίτι στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο αξίας 950 χιλιάδων στερλινών. Αναφέρεται και στα εγκαίνια αθλητικού κέντρου παράνομου πανεπιστημίου, τα οποία τέλεσε ο «πρωθυπουργός» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) υπό τον τίτλο «Η εξουσία δεν είναι στα μέλη αλλά στον πρόεδρο», γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας τα μέλη έδωσαν πλήρη εξουσία στον ηγέτη του κόμματος, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν για να διαχειριστεί το θέμα των «υποψηφίων» για τις παράνομες εκλογές. Η εφημερίδα προβάλλει και τις δηλώσεις φίλων θύματος τροχαίου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν τον διέσυρε διερχόμενο όχημα που οδηγούσε μεθυσμένη οδηγός. Η ομάδα των φίλων του θύματος ανέφεραν ότι θα βρίσκονται εκτός της αίθουσας του «δικαστηρίου» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι την απόδοση δικαιοσύνης. Αναφορά γίνεται και σε εκδήλωση του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος για την 25η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) έχει τίτλο «Σίγουρες οι υποψηφιότητας 22 βουλευτών στο ΚΕΕ» και γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας αποφασίστηκε ότι η «κοινοβουλευτική» ομάδα με τους «βουλευτές» και τους ανεξάρτητους «βουλευτές» που στηρίζουν το ΚΕΕ, συνολικά 22 άτομα, θα βρίσκεται στη λίστα των «υποψηφίων» για τις παράνομες εκλογές Ιανουαρίου. Γράφει, ακόμα, ότι μετά και τον εντοπισμό 11 Αιγυπτίων ψαράδων που ψάρευαν παράνομα στα κατεχόμενα, ο «πρόεδρος» της ένωσης ψαράδων απηύθυνε έκκληση για παραδειγματική τιμωρία των παράνομων ψαράδων. Αναφορά γίνεται και στα προβλήματα στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργούσε για δέκα ημέρες, ενώ, μόλις επιδιορθώθηκε, βλάβη παρουσιάστηκε σε άλλο μηχάνημα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «65 χρόνια υπό ‘κατοχή’», αναφέρεται στο νέο σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με σπίτι της ενετικής περιόδου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο ενώ βρίσκεται υπό την προστασία του «τμήματος αρχαιοτήτων και μουσείων», εντούτοις το διαχειρίζεται παράνομα η οικογένεια Έρογλου τα τελευταία 65 χρόνια. Γράφει, ακόμα, ότι κατά την εκδήλωση που έγινε ψες στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο ηγέτης του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της «προεκλογικής» εκστρατείας, λέγοντας στην ομιλία του ότι οι Τ/κ θέλουν αλλαγή. Αναφορά γίνεται και στη 'σύλληψη' τεσσάρων ατόμων για υπόθεση έκδοσης παράνομης άδειας οδηγήσεως, ένας εκ των οποίων είναι «ανώτερος κυβερνητικός» υπάλληλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα