Σκάνδαλο XYTA: Στο δικαστήριο ο Δ/ντης της Helector

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Διευθυντής της εταιρείας Helector, Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος ήρθε χθες στην Κύπρο και τέθηκε στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Πάφου, που αφορά μίζες και υπερχρεώσεις στα τιμολόγια σκυβάλων. Ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι εξετάσεις

συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η ανακριτική ομάδα, η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση, εξετάζει, μεταξύ άλλων, διάφορα έγγραφα, ενώ αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες, που έχουν προκύψει μέχρι τώρα και προχωρεί με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση τελούν, ήδη, υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας. Ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, αφού ανακρίθηκε για την υπόθεση ΧΥΤΑ επέστρεψε στο χώρο προστασίας μαρτύρων, όπου κρατείται μετά την καταδίκη του για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα