Σιζόπουλος: Κάποιοι απέρριψαν το σωστό περιεχόμενο

Συνέχεια στη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί «σωστού περιεχομένου της ΔΔΟ», έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, με αφορμή και τη στάση του ΑΚΕΛ, που κάλεσε τον υποψήφιο για την Προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με το κατά πόσο αποδέχεται ή όχι τη ΔΔΟ ως μορφή λύσης του Κυπριακού.

Μιλώντας στην Πρώτο Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως, ουσιαστικά, το σωστό περιεχόμενο είναι

αυτό που εν πολλοίς περιγράφεται στην ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, που κάποιοι πλέον απέρριψαν.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν αποκηρύσσει τη ΔΔΟ για να συγκρατήσει μερίδα οπαδών του ΔΗΚΟ που πιστεύουν σε αυτή τη λύση, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό προς το ΑΚΕΛ για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο. Σιζόπουλος απάντησε «Είναι μια πολιτική θέση που έχει το ΔΗΚΟ, την οποία η ΕΔΕΚ δεν ασπάζεται.

Αναλαμβάνοντας την ΕΔΕΚ, θεώρησα πως δεν μπορούν να υπάρχουν ερμαφρόδιτες διατυπώσεις στις θέσεις ενός σοσιαλιστικού κόμματος. Έτσι, πήρα την πολιτική ευθύνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ούτως ώστε η ΕΔΕΚ να αποκηρύξει τη ΔΔΟ και ως ονοματολογία. Είναι πολύ σημαντική και η γνωμάτευση που έχουμε από διάφορους συνταγματολόγους, που λένε πως αυτή η ονοματολογία και αυτό το περιεχόμενο που προσπαθούν να τής προσδώσουν δεν είναι ομοσπονδία, αλλά, στην καλύτερη περίπτωση, συνομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα