Η διάσημη Σάρλοτ Ράμπλιγκ στο Μαρκίδειο στην Πάφο

Με μια μοναδική παράσταση, αφιερωμένη στους Κωνσταντίνο Καβάφη και Marguerite Yourcenar, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης επιλέγει να ανοίξει τις πύλες του ανακαινισμένου Μαρκιδείου το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30, για να υποδεχθεί τη σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιό Σάρλοτ Ράμπλιγκ, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μαζί της στη σκηνή, θα εμφανιστούν, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστρια Βαρβάρα Γύρα, παρουσιάζοντας,

με ένα ιδιαίτερο τρόπο, την άκρως ενδιαφέρουσα λογοτεχνική συνάντηση των Κωνσταντίνου Καβάφη και Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet.

Η ποίηση του Καβάφη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και η μετάφρασή της σε διάφορες γλώσσες, αντανακλά την πραγματική δύναμη και σημασία της παγκόσμιας αναγνώρισής της. Αυτή η δύναμη, εξάλλου, τον καθιστά ένα τόσο μεγάλο ποιητή, φανερώνοντας τη διαχρονικότητα και οικουμενικότητα των ποιημάτων του.

Η Marguerite Yourcenar, μέσα από τα δικά της κείμενα, χάρη και στη γυναικεία ευφυία και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύει με ένα ξεχωριστό τρόπο γνωστές και άγνωστες παραμέτρους του καβαφικού έργου, δίνοντας έμφαση στον έρωτα και τον θάνατο, στη μοναξιά, καθώς και στην πολιτική διάσταση, την υπαρξιακή και βιολογική φθορά.

Η παράσταση θα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Εισιτήρια: 20 και 15 ευρώ.

Χορηγός Φιλοξενίας: Constantinou Bros Hotels.

Keywords
Τυχαία Θέματα