Ξυλοδαρμός στρατιώτη - Οι εξελίξεις και το πόρισμα έρευνας

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα την οποία διέταξε ο Υπουργός Άμυνας αναφορικά με καταγγελία ξυλοδαρμού στρατιώτη από Διοικητή του σε μονάδα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το πόρισμα αναμένεται, αφότου ολοκληρωθεί, να παραδοθεί άμεσα στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας ερευνά παράλληλα το συμβάν, αφού σχετική καταγγελία έγινε και από τον Διοικητή στην Αστυνομία τη μέρα του συμβάντος.

Ξυλοδαρμός στρατιώτη: Τι λέει ο Διοικητής – "Καμιά επαφή"

Όπως

ανέφερε και ο δικηγόρος του στο SigmaLive, σε δηλώσεις του χθες, ο ισχυρισμός του Διοικητή είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε σωματική επαφή του ιδίου με τον στρατιώτη.

Το καθεστώς διαθεσιμότητας

Πηγές του SigmaLive κάνουν λόγο για μια «ανισότητα» ως προς την παρουσίαση του εν λόγω περιστατικού, αφού, όπως είναι αντιληπτό, λόγω της φύσης του ζητήματος αυτού, ο Διοικητής δεν μπορεί να προβάλει δημόσια τους δικούς του ισχυρισμούς.

Προκύπτει εξάλλου και ζήτημα αναφορικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχει τεθεί ο Διοικητής, αφού πιθανόν, όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του, να εγείρονται ζητήματα που πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης, λόγω του τρόπου με τον οποίο ενημερώθηκε ο Διοικητής για τη διαθεσιμότητά του.

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας προϋποθέτει καταβολή μισθοδοσίας στο ήμισυ και σε περίπτωση ακύρωσης της διαθεσιμότητας, αναδρομική καταβολή των υπολοίπων λεφτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα