Σιζόπουλος: Κανένας λόγος για αναζήτηση τρίτου υποψηφίου

Απορρίπτει τη νέα πρόταση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα για αναζήτηση τρίτου υποψηφίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί και στη συνάντηση της 24ης Απριλίου, όταν είχε αποφασιστεί τα κόμματα να προχωρήσουν στην επικύρωση

ή μη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, οι λόγοι της απόρριψης είναι πολλοί.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη δημοσκοπική δυναμική του κ. Παπαδόπουλου, καθώς μια σειρά ερευνών έχει δείξει ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο δεύτερος λόγος, δεδομένης της δυναμικής που αναπτύσσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, θα ήταν αχρείαστο τα κόμματα να εισέλθουν σε μια νέα διαδικασία «ανίχνευσης» άλλου υποψηφίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε ότι ήδη υπάρχει υποψήφιος των «δυνάμεων της αλλαγής» κι αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν ζημιογόνα.

Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της πρότασης Λιλλήκα, αλλά και το timing στο οποίο αυτή κατατίθεται, δεδομένου ότι παρόμοια πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

«Πρέπει πια να λειτουργήσει με δεύτερες σκέψεις. Πρέπει να συνενώσει και τις δικές του δυνάμεις με αυτή την προσπάθεια και να συμπορευτούμε και να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν αυτό το μέτωπο της Αλλαγής», δήλωσε.

Επιπλέον, έκανε έκκληση προς το Κίνημα Οικολόγων να ρυθμίσει τα ζητήματα που έχουν σχέση τόσο με τις βασικές αρχές του προγράμματος όσο και με άλλες εκκρεμότητες.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε», επισήμανε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων τις επόμενες ημέρες.

Γνωστοποίησε, δε, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην συγκεκριμένη προσπάθεια να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις πολιτών, ώστε να διευρυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθούν οι δυνατότητες επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα